9 lokakuun, 2023 - Golf GameBook

Tournament Manager – Tapahtumien parempi kaupallinen hyödyntäminen

Golf GameBook Tournament Manageria on viime vuosina käytetty monenlaisiin tapahtumiin ympäri Suomea ja Ruotsia. Halusimme kuulla tarkemmin muutamalta golfklubilta, millaisia kokemuksia heillä on ollut Tournament Managerista. Tässä blogisarjassa tulemme esittelemään sekä Suomesta että Ruotsista kolme golfklubia, joiden tapahtumissa Tournament Manager on ollut aktiivisessa käytössä. Minkälaisiin tapahtumiin he sitä käyttävät ja miksi? Entä miten sen käyttö on erottunut edukseen?

Blogisarjan ensimmäisessä osassa tutustumme Siuntiossa sijaitsevaan Pickala Golfiin. Tapasimme Pickala Golfin palvelupäällikkö Sanna Haaviston ja keskustelimme siitä, millainen tapahtumakausi heillä on ollut vuonna 2023 ja miten Tournament Manager on hyödyttänyt heitä tapahtumissa. Haavisto korosti sitä, miten paljon Tournament Manager on helpottanut heidän arkeaan ja miten tyytyväisiä heidän asiakkaansa ovat olleet tapahtumiin.

Sanna Haavisto

Tournament Manager tehostaa tapahtuman järjestämistä

Pickala Golf on käyttänyt Tournament Manageria keväästä 2020 lähtien, kun palvelu lanseerattiin. He järjestävät Tournament Managerilla noin 100 tapahtumaa kauden aikana. Yritystapahtumat järjestetään poikkeuksetta Tournament Managerilla.

“Suurin hyöty Tournament Managerista on nimenomaan yritystapahtumissa Pickalan toimistolle sekä asiakkaille. Pickalassa kaikki päätökset tehdään asiakkaan näkökulmasta, ja Tournament Manager palveleekin nimenomaan yritystapahtumien asiakkaita”, Haavisto sanoo.

Tournament Managerilla luotu tapahtuma helpottaa toimiston arkea monin eri tavoin.

“Ei tarvitse tulostella tuloskortteja eikä kerätä ja näpytellä tuloksia koneelle kierroksen jälkeen. Vältytään kaikelta siltä härdelliltä, mikä olisi paperisilla tuloskorteilla. Oikeastaan juuri paperiset tuloskortit vaativat ylimääräistä resurssia, eivätkä ne ole modernia nykypäivää.”

Tournament Managerilla luoduissa tapahtumissa pelaajat syöttävät tuloksensa suoraan Golf GameBook -sovellukseen. Pelaajat voivat seurata tuloksia älypuhelimeltaan, mutta tulokset päivittyvät reaaliajassa myös toimistolle.

“Meillä on tulokset valmiina heti, kun viimeinen ryhmä on päättänyt kierroksensa. Tulosseurannan avulla ravintola ja toimisto pystyvät seuraamaan pelinopeutta, jolloin pystytään valmistautumaan ruoan oikea-aikaiseen esillelaittoon ja toimisto pystyy arvioimaan milloin kenttä vapautuu muille pelaajille,” Haavisto lisää.

📸: Pickala Golf

Hyötyä järjestäjille sekä asiakkaille

Tournament Manager hyödyttää sekä järjestäjää että asiakasta. Järjestäjältä se säästää paljon aikaa ja työtä, tehostaa toimintaa sekä yksinkertaistaa asioita. Asiakkaalle tapahtuma näyttäytyy ammattimaisena. Haavisto nosti asiakkaan kannalta muutamia asioita esiin:

  • Mahdollisuus reaaliaikaiseen tulosseurantaan
  • Tyylikkään näköinen tapahtumasivusto, jonka saa brändättyä täysin asiakkaan näköiseksi. Haavisto painottaa, että tämä luo oikean kilpailun tuntua ja kokonaisuus on aina kyseisen yrityksen näköinen.
  • Mahdollisuus piilottaa tulokset viimeisiltä väyliltä, jolloin jännitys säilyy loppuun asti. Haaviston mukaan se luo lisäjännitystä pelaajille, kun palkintojenjaossa heillä ei vielä ole lopputulos tiedossa.

“Tournament Managerista saa myös golfautojen kyltit tulostettua! Yritystapahtumissamme käytetään golfautoja runsaasti, lähes päivittäin. Ilman Tournament Manageria joutuisimme generoimaan golfautokyltit manuaalisesti, mikä vie oman aikansa,” Haavisto summaa.

Järjestäjä voi piilottaa tulokset pelaajilta kolmelta viimeiseltä reiältä.

Suurien tapahtumien hallintaa

Suurin Tournament Managerilla järjestetty tapahtuma pisti järjestelmän todelliseen testiin. Suomen Suurin Scramble pelattiin samanaikaisesti Pickalan kaikilla kolmella kentällä (Park, Forest ja Seaside). Tänä vuonna tapahtumassa oli yhteensä 350 pelaajaa.

“Tapahtuma on avoin kilpailu, ja erittäin uniikki ja harvinainen, sillä tämä on ainut Suomessa tällä mittakaavalla. Kyseessä on kuluttajatapahtuma (B2C), mutta tapahtumassa on kuitenkin sponsoreita, joten se on klubitapahtuma yritys-kulmalla. Myös sponsorit saavat logonsa näkyviin tapahtumasivulle, mikä antaa personoidun ja tyylikkään ilmeen tapahtumalle. Tournament Manager on toiminut erittäin hyvin Suomen Suurin Scramble -tapahtumassa,” Haavisto kertoo.

Pickalan tapahtumakesän kohokohta on kuitenkin selkeä. Ladies European Tourin osakilpailu, Ladies Open by Pickala Rock Resort, järjestettiin Pickalan Park-kentällä 29.6.–1.7.2023. Tapahtumaa oli mukana toteuttamassa peräti 250 vapaaehtoista.

“Tapahtuma oli todella hieno ja ainutkertainen, jollaista meillä Pickalassa ei aikaisemmin ole ollut,” Haavisto kuvailee ja jatkaa.

“Kilpailun aikana oli todella haastavat olosuhteet. Kilpailu jouduttiin keskeyttämään useamman kerran ukkosen ja rankkasateiden takia. Evakuointeihin ja eri kauhuskenaarioihin on toki varauduttu ja meillä on niistä runsaasti kokemusta joten saimme pelaajat sujuvasti evakuoitua kentältä ja kuljetettua takaisin. Jopa 250 vapaaehtoista olivat omalta osaltaan varmistamassa asian.”

Ladies European Tourin Pro-Am-tapahtumat järjestettiin Tournament Managerilla.

📸: Pickala Golf

Käyttäjäystävällinen kokemus

Haavisto kertoo, että Golf GameBook -sovelluksen käyttö on nykyään niin yleistä, että heillä ei ole enää ollut tarvetta opastaa pelaajia sovelluksen käyttöön liittyen. Hänen mukaansa on myös helppoa saada vähintään yksi pelaaja ryhmästä syöttämään tulokset sovellukseen.

“Vuosia sitten oli vielä pelaajia, varsinkin iäkkäämpiä, jotka halusivat keskittyä pelaamiseen eivätkä katsoa kännykkää. Nykyään kaikki ovat jo tottuneita käyttämään puhelinta golfkentällä ja tykkäävät seurata pelitilannetta livenä. Mobiilisovellukset ovat muutenkin niin yleisiä arjessa. Jos joku ei ole pelannut vaikka golfia moneen vuoteen, niin kyllä hän silti oivaltaa, miten Golf GameBook toimii. Sen käyttö on niin yksinkertaista, selkeää ja intuitiivista.”

Haaviston mukaan järjestelmä on niin selkeä, että kuka tahansa osaa käyttää Golf GameBookia, kunhan pääsee liittymään oikeaan peliin. Hänen mukaansa haasteita saattaa aiheuttaa, jos pelaajasta ei ole saatavilla riittävän tarkkoja tietoja tai jos pelaajaa ei löydy järjestelmästä.

“Pickalassa tiedetään, mitkä ne mahdolliset syyt ovat, joten nekin ovat aika helppoja selvittää. Pelaajan jäsenyys ei välttämättä ole aktiivinen tai hänellä saattaa olla useampi tili Golf GameBookissa. Kun kyseinen pelaaja tulee ilmoittautumaan, tapahtuma ei näy hänen Golf GameBook -profiilinsa etusivulla. Sitten hetki ihmetellään, että mikäs sähköposti hänellä onkaan käytössä ja oivalletaan, että henkilöllä saattaa olla parikin eri profiilia Golf GameBookissa.”

Haavisto kehuu myös kommunikointia Golf GameBookin henkilökunnan kanssa.

“Yhteydenpito on sujuvaa, ongelmatilanteisiin reagoidaan nopeasti ja palvelu on aina henkilökohtaista ja ammattitaitoista. Olemme todella tyytyväisiä Pickalan ja Golf GameBookin väliseen yhteistyöhön.”

Oletko kiinnostunut käyttämään Tournament Manageria golfklubillasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *