Golf GameBooks juniorprogram
Golf GameBooks juniorprogram
oktober 18, 2022 - Golf GameBook

Golf GameBooks juniorprogram 2022 i ett nötskal

Under 2022 bjöd Golf GameBook, för andra året i rad, på roliga utmaningar för juniorer och de juniorer som aktiverade handicapsektionen kunde lösa in gratis Gold-medlemskap för hela säsongen. Golf GameBooks juniorprogram arrangerades i år i samarbete med Svenska Golfförbundet.

Framgångssagan från ifjol fick fortsättning under 2022. I år löste över 7 500 juniorer in Gold-medlemskapet, vilket är ungefär 10% av alla juniorgolfare i Sverige. Glädjande var även att lite på 2 300 fler juniorer i år aktiverade sitt Gold-medlemskap än under 2021. Totalt har juniorgolfen i Sverige via juniorprogrammet stötts med dryga 4,5 miljoner kronor.

I år arrangerades totalt fem utmaningar. Utmaningarna var uppbyggda så att de kunde uppnås enkelt, så att så många av juniorerna som möjligt fick uppleva känslan av att lyckas. I utmaningarna skulle man samla in statistik under rundan och juniorerna samlade allt från hela golfrundor till greenträffar, birdies och puttar. 

I fyra av utmaningarna fick juniorerna utmana en ambassadör. Proffsspelarna Jenny Haglund, Christopher Feldborg-Nielsen, Alexander Björk och Maja Stark stod som ambassadörer för utmaningarna, alla med egna utmaningsmål för juniorerna. I dessa utmaningar hade juniorerna chansen att vinna fina produktpriser. Den femte utmaningen pågick hela sommaren och var riktad till tjejer. I den utmaningen stod platser till de nationella finalerna i Golftjej Poängjakten på spel.

Golf GameBook förenar juniorerna

Även inom golf är de unga framtiden. Därför är det viktigt att grenen erbjuder roliga, sociala och minnesvärda stunder åt den nya generationen. Så trenden fortsätter i samma riktning som hittills och nya spelare börjar med sporten, är det viktigt att den är attraktiv och lätt att närma sig – i detta spelar digitalisering en avgörande roll. 

Denna tanke var drivkraften bakom projektet då Golf GameBooks juniorprogram arrangerades för första gången år 2021. Applikationen erbjuder ett digitalt underlag för ungdomar som är vana att använda digitala verktyg. Med hjälp av Golf GameBook kan juniorspelare: 

  • samla minnen och statistik från sina rundor på ett lättillgängligt ställe
  • spara och dela stunder under spelets gång
  • hålla kontakt med sina vänner och få nya vänner
  • samla mångsidig statistik från sina rundor och jämföra statistiken med sina vänner
  • arrangera lekfulla tävlingar med sina golfkompisar
  • delta i intressanta utmaningar där fina pris står på spel.

Dessutom kan familjen, i Golf GameBook, följa med hur spelet går och förlöper – detta kan vara speciellt behändigt ifall du är på väg att hämta hem barnet från banan. 

Efter ett lyckat andra år, hoppas vi att fler och fler unga golfare hittar till juniorprogrammet under de kommande åren!

Kommentarer inaktiverade.