juni 9, 2023 - Golf GameBook

#GGB Ambassador Geena

Golf GameBook har fått en ny Ambassadör och vi är ju mycket glada över att få presentera henne för er alla! Kanske har du redan sett @golfergirl_gmoney på Instagram eller i #GGB-appen. Geena är en aktiv golfspelare med över 65 000 följare på Instagram, där hon delar med sig av sina golfäventyr och sin fantastiska stil. Vi satte oss ner med henne för att prata om golf, livet och hennes planer för sommaren.

📸 Geena Martinez 

Geena, @golfergirl_gmoney på Instagram, vi är ju jätte glada att du är en Ambassadör för Golf Gamebook. Berätta lite om dig själv.

Jag bor i Kalifornien 🌴 Jag är en 42-årig vietnamesisk amerikan och jag började spela golf för tre år sedan på grund av min karriär; att kunna börja ha nätverksmöten på banan. Golf är perfekt för att ha möten och nätverka med min kundkrets, som är investerare och grundare av sina egna företag. 

Så jag började spela golf för tre år sedan, och precis som alla andra blev jag beroende av att bli en bättre golfare. Och så gick det från att vara en mycket affärsdriven, ganska rolig aktivitet till att jag hela tiden ville spela golf (även på egen hand) på nya banor. Jag vill få ner mitt handikapp (och få ner mina scores) och bara ha kul när jag gör det.

Wow! Till och med din Instagram-bio säger att du började spela golf 2020 och att du är besatt av sporten som du just nämnde.

Så hur började du spela golf? Och vem inspirerade dig att börja spela golf?

Jag ska ge honom beröm. Han heter Josh Walters, han är en vän till mig och han startade den här årliga golfturneringen. Och han bjöd in mig. Han visste att jag inte spelade golf, men han trodde att det skulle vara en riktigt bra nätverksmöjlighet för mig att föra samman människor i min foursome. De personer som jag ville träffa, oavsett om det var en partner, en kund eller ett prospekt. Och det var i november 2019.

Sedan kom förstås pandemin i mars 2020, som vi alla vet. Josh kontaktade mig igen i maj 2020 och frågade om jag ville spela golf, och så var det i princip. Så jag började spela golf en gång i veckan och ökade sedan till två gånger i veckan. Sedan började jag köpa en bättre golfbag; jag gick från en nybörjaruppsättning till Taylormade SIM 2 och Stealth, och började köpa golfkläder. Nu består halva min garderob av golfkläder och hattar. Det är faktiskt riktigt roligt hur saker och ting förändrades – jag blev verkligen en golfare. Så det var ungefär så jag började spela golf.

Vad har varit ditt bästa golfögonblick/ mest unika golfminne hittills?

Helt klart St Andrews. 

Jag åkte på en tjejresa till London. Vi åkte också till Paris, Edinburgh och sedan till Dublin. Jag sa till mig själv att jag måste ta mig till St Andrews på något sätt. Så när vi kom till Edinburgh tog jag en Uber till St Andrews… men jag kunde inte få en tee-tid på någon av banorna. Jag hade försökt boka i två månader och sedan bara åkt dit, men jag lyckades inte få en starttid på Old Course eller på New Course… Jag gick dock runt och hade en trevlig pratstund med greenkeepern. Jag intervjuade honom i princip! Det var 150th Open några månader senare. Jag köpte en hel del varor i proshopen… För mycket förmodligen eftersom jag nu har hängande medaljonger över hela min golfbag 😂 

Hela resan var fantastisk, och jag hade en tee-tid bokad på Kingsbarns Golf Links, som ligger bara 7 mil från St Andrews. Jag älskar Kingsbarns, det är faktiskt en av mina topp 5 favorit golfbanor i världen. När jag spelade golf på Kingsbarns var vädret hyfsat, och det var faktiskt roligt eftersom jag kunde uppleva fyra årstider under de fyra timmarna av golf. Och det här är också ett härligt tillägg till berättelsen, jag blev ihopkopplad med tre vänner som firade sin 60-årsdag och det var deras årliga golfresa. Jag hade också en caddie som gav mig lokala råd på banan, vilket var riktigt coolt. Hela resan var en magisk upplevelse, först på St Andrews och sedan på Kingsbarns Golf Links. Det var en helt annan golfupplevelse än vad jag hade upplevt tidigare. Särskilt med de linksliknande banorna och caddyn ⛳️

Och när jag fortsatte resan till Dublin spelade jag Royal Dublin och Portmarnock Links. Wow, vilken resa, måste jag säga!

Och du kommer inte att tro det här, gissa vem jag blev ihopkopplad med på Royal Dublin? Ytterligare tre killar som firade sin 60-årsdag.  Haha, vad är chansen, eller hur?

Hur upptäckte du Golf GameBook?

Genom en god vän till mig, Patrick!

Han är en begåvad fotograf och vi blev vänner väldigt snabbt, eftersom han är så lätt att komma överens med och han är en så rolig kille. Han gör RGV Tour 2.0 just nu, och han bad mig också att vara en del av den. Sedan träffade jag Teemu och Mikko från Golf GameBook, och vi blev också goda vänner väldigt snabbt. Det är bara så lätt att få kontakt med dom, eftersom vi alla är väldigt chill och lätta att komma överens med, liknande vibes. Och det var så jag fick höra talas om Golf GameBook-appen. Det hela kändes väldigt logiskt för mig, digitalt scorekort med sociala element, riktigt coolt!

I #GGB-appen kan du till och med följa dina vänner som spelar golf i olika länder, vilket är spännande. Även om du är en tävlingsinriktad golfare, som Patrick, kan du ha en rolig runda med dina vänner. Och det bästa är att du kan se om dina vänner spelar bra eller dåligt – och sedan “trash talk” i Game Feed. Det är det bästa! Man kan verkligen chatta med varandra i realtid och säga: ”Åh, jag slår vad om att du inte kommer att få det…” Haha, jag älskar det!

Vilken är din favoritfunktion i appen?

Det är definitivt Game Feed, helt klart!

Hur ser du på sportens utveckling och vad tror du är viktigast för att locka fler människor till golfen, särskilt unga människor, som tonåringar? 

Och vart ser du att golfsporten är på väg?

Så roligt att du frågade mig detta, Susanna, för jag kom precis från en podcast och jag intervjuades av en kille som heter Don Saladino. Och Don är en känd fitness tränare. Och vi träffades och han var verkligen entusiastisk och upphetsad över vad jag gör med spelet. Han ställde samma fråga till mig, du vet, vart tror du att det är på väg och hur tror du att det kommer att utvecklas? Och så gav jag Golf GameBook en shoutout 😎

Så jag känner definitivt att det håller på att utvecklas till något större och bättre. Det är definitivt en trend. Det är definitivt kul att spela golf just nu. 

De som har spelat golf länge kanske känner att världen håller på att ta över golfen… Jag tycker att så länge det finns respekt för spelet så är allt bra! Du har fortfarande golfetikett, och du förstår fortfarande att det finns regler som måste upprätthållas.

Men jag tycker att man ska ha kul med det samtidigt. Ta det inte för allvarligt eftersom du ändå kommer att slå mycket bra ibland och andra gånger kommer du att få en mycket dålig dag. Och om du är som jag måste du kontrollera ditt språk lite haha. Så jag måste stanna upp och påminna mig själv om att inte skrika ett svärord när jag gör ett riktigt dåligt slag 🙊 

För att svara på din fråga så tror jag att golfsporten definitivt utvecklas. 

LIV Golf och allt som händer runt omkring förändrar naturligtvis också sporten. Det finns massor av olika golfklubbor och det är en sport utan fördomar. Vem som helst kan börja spela golf. Du kan vara av vilken ålder, etnicitet, kön… Spelet är extremt fördomsfritt och jag tror att folk börjar inse det. Du behöver bara veta hur man svingar en golfklubba, njuta av det med dina vänner eller utnyttja golf som en del av ditt företag. 

Jag tycker helt enkelt att det är en FANTASTISK sport!

Vad är ditt mål med golfen i sommar och vad ser du mest fram emot den här säsongen? ☀️

Herregud! Jag är redan fullbokad, det är helt galet!

Jag ser verkligen fram emot Tobacco Road! Jag har aldrig varit i Carolinas, så jag ser verkligen fram emot att åka dit. Att bara lära mig om en ny region, att spela golf i en ny region och självklart att återförenas med killarna från Golf GameBook och Patrick! 

Det är som om du följer Patrick på Golf GameBook och du vet att han spelar golf på bana 220. Men samtidigt vill jag gräva i hans huvud och veta var han befinner sig mentalt, du vet, är han dränerad? Han säger hela tiden att han har jättekul, men ibland är det två rundor om dagen och det tar på krafterna. Du vet, det är superintensivt men han är en trooper och uppenbarligen är detta ett världsrekord. Han tar det på största allvar.

I sommar blev jag också inbjuden att spela en Celebrity Golf Tournament med många tidigare idrottare som jag har varit ett fan av att titta på, du vet, Chris Webber, Matt Barnes, Andre Iguodala, liksom många tidigare idrottare som har förvandlats till golfare. Så det kommer också att bli kul!

Har du gjort hole-in-one, eller har du varit nära att göra en?

Så jag har inte gjort hole in one, men jag har varit ganska nära. Jag antar att du borde filma varje par tre som du slår, bara i fall 😉

Och slutligen, vilken är din favorit golfbana av de banor du har spelat hittills?

Kan jag ge dig mina fem bästa? 😇

  • Kingsbarns Golf Links, Skottland – eftersom man i princip har utsikt över kusten på varje hål. Det är fantastiskt, och jag älskar linksbanor. 
  • Royal Hawaiian, Oahu, Hawai’i – Jurassic Park-golfbanan på Hawai’i (de filmade faktiskt en del av filmen på den banan…)
  • Bluejack National, Houston, Texas – Designed by Tiger Woods. 
  • The Links at Spanish Bay, Kalifornien – jag är ett stort fan av det!
  • Bethpage Black Course, Long Island, New York –  det är ju svårt!

Vilka golfbanor finns fortfarande på din önskelista? 

  • Pebble Beach 
  • Bandon Dunes 
  • Augusta National 

… och naturligtvis Old Course i St Andrews! 

Följ Geena’s golfupplevelser genom Golf GameBook (Geena) och skicka henne några likes och kommentarer när hon är ute på banan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *