Samooja
Samooja
september 27, 2022 - Golf GameBook

En dag med European Tour-vinnaren Kalle Samooja

Golf GameBooks utmaningar har ökat i popularitet under några år nu. Då och då erbjuds verkliga upplevelser som pris.

I augusti hade våra finska användare chansen, att via en utmaning i appen delta i en utlottning, där priset var en golfdag för två personer på Linna Golf. I golfdagen ingick spel med European Tour-vinnaren Kalle Samooja, boende på Vanajanlinna samt mat och dryck. Vi ringde upp vinnaren av utmaningen, Aki Mattila, för att ta reda på vad han tyckte om dagen.

Hur var dagen?

Min bror Mikko och jag anlände till Linna Golf, där vi välkomnades av dagens värd Mikael och Kalle Samooja själv. Vi fick sällskap av vinnare från par andra utlottningar. Vi åt ett mellanmål och begav oss sedan ut på banan. Kalle spelade de första 9 hålen tillsammans med mig och min bror. Vi gav oss ut på rundan för att tävla och för att se vad mannen var gjord av. 

På första hålet lyckades jag ta ledningen genom att göra par, då det för Kalle slank in en bogey på kortet. Även om jag själv hade några bra stunder, var det under de följande åtta hålen ingen tvekan om vem som var proffs. Kalles spel var verkligen stabilt och när det blev utmanande visade han hur långt en proffsspelare kan sträcka sig. Det var fantastiskt att se ett proffs spela.

Efter nio hål flyttade Kalle till en annan grupp och ersattes av dagens värd, Mikael. Vi fick även sällskap av fotografen Jan-Erik Olin som förevigade rundan med kamera. På de bakre nio hålen gav vi vårt bästa. Ibland blev vi blöta om fötterna och ibland gick det bra.

Efter rundan åt alla middag tillsammans på Vanajanlinna Hotel. Kvällen var full av roliga samtal och gott sällskap och jag tror att alla hade det trevligt. Dagen var så välorganiserad och vi kan inte annat än tacka värden för dagen – ett evenemang värt en full tia. Dagen gav mig fina golfminnen för livet, jag tror inte att jag kunde ha vunnit ett bättre pris i år!

Har du spelat på Linna Golf tidigare?

Ja, förmodligen fyra eller fem gånger. Men jag hade aldrig upplevt Linnas berömda, magiskt snabba greener tidigare. Det fantastiskt att få spela på Linna, som var i väldigt gott skick – och visst var greenerna utmanande! 

Hur var det att spela med Samooja?

Riktigt roligt och avslappnat! Alla spelade efter bästa förmåga och Kalle verkade spela sitt egna spel och försökte inte med några tricks. Han är en riktigt trevlig och social kille, så det fanns mycket att prata om. Bra sällskap att spela med!

Fick du några tips eller insikter för ditt eget spel?

Tja, jag antar att man kunde lära sig putta lite bättre. Men det som verkligen stack ut mest med Kalles spel var att han inte försökte med några hjältemodiga tricks från ett svårt läge. Från skogen slog han ödmjukt en lay up till fairway och först därefter till greenen. På så sätt kunde han bygga upp en mycket bra plats för par.

Vilken är din egen golfbakgrund?

Jag började i tjugoårsåldern och har spelat i ungefär 15 år nu. På den tiden hade jag inte många vänner som spelade. Men min hemmaklubb, Koski Golf, hade en medlemskampanj och min pappa anmälde mig. Jag blev genast fast och det att sportgrenen är utmanande var det som motiverade mig att träna. Numera spelar jag dock mer än tränar, eftersom tiden är lite begränsad när man har små barn. Jag är en stor idrottsentusiast och spelar när jag kan, ungefär ett par gånger i veckan.

Jag spelar mest på Koski Golf, men tillsammans med en grupp vänner besöker vi även andra banor. Säsongen avslutas med en resa för fyra personer till Spanien, där spelar vi bästboll mot två vänner för att avgöra en tävling som pågått hela säsongen.

Hur har du börjat att använda Golf GameBook?

Jag har använt det ända sedan början. Mycket har förändrats i och med övergången från pappersscorecards till mobiltelefon – Golf GameBook har varit en riktigt häftig innovation! Jag gillar att följa mina vänners rundor och utmaningarna är roliga. Ibland är det också trevligt att spela olika spelformat och tävla, oavsett om det är Skins eller bästboll eller något annat. Appen har gjort saker och ting mycket enklare, eftersom jag inte längre behöver räkna själv. Det är en riktigt trevlig app!

Akis topp 3 ögonblick från dagen

  1. Att på nära håll se ett proffs spela
  2. Att umgås efter rundan
  3. Träffa nya likasinnade människor

Kommentarer inaktiverade.