Golf GameBook Challenges
Golf GameBook Challenges
oktober 18, 2022 - Golf GameBook

Golf GameBook Utmaningar skapar mervärde åt golfklubbar

Vad göra då de hektiska sommarmånaderna av golfsäsongen redan ligger bakom oss? Wise Golf genomförde en effektiv aktiveringskampanj i Golf GameBook som gav mätbara fördelar åt de golfklubbar som använder WiseGolfs tjänster. 

WiseGolf Challenge -utmaningen i detalj

WiseGolf Challenge -utmaningen fanns i Golf GameBook i månadsskiftet augusti-september. Målet med utmaningen var att under tre veckor spela på minst fyra olika WiseGolf-klubbar (det finns 29 i Finland). Fyra personer vann ett green fee-presentkort till valfri WiseGolf-klubb, ett gick till den person som spelat på flest WiseGolf-banor totalt och tre lottades ut bland dem som fullföljde utmaningen.

Utmaningen visades på appens startsida under totalt tre veckor och nådde totalt 36 120 finska golfspelare. 4 200 spelare deltog i utmaningen, varav knappt hälften var medlemmar i en WiseGolf-klubb. Totalt 6 877 rundor spelades på WiseGolf-banor under utmaningen. Knappt hälften av dessa rundor, 2 935, spelades av gästspelare. 

Verkliga fördelar för golfklubbarna

Utmaningstypen var ny i Golf GameBook och hade inte funnits före den här säsongen. Mer typiskt har varit att dylika utmaningar gått ut på att man samlar banor, vilket ger spelare vars hemmaklubb har mer än en 18-hålsbana, en liten fördel. Att spela på olika golfklubbar gav alla deltagare i utmaningen ett mer jämlikt utgångsläge i början. Å andra sidan uppmuntrade det också spelarna till att spela utanför sina hemmaklubbar, vilket i sin tur återspeglades i antalet rundor som spelades av gästspelare på WiseGolf-klubbar. 

WiseGolfs olika klubbar gynnades av att genomföra utmaningen, gästspelare genererade drygt 88 000 euro, ifall den genomsnittliga green feen hade varit 30 euro. Vi kan dock inte påstå att utmaningen var skälet till att gästspelarna valde att spela på banan. Med tanke på priserna och tidpunkten för utmaningen kan vi dock anta att den hade ett inflytande. Det var en lyckad aktiveringskampanj och en kampanj som vi hoppas få se i framtiden på Golf GameBook.

Kommentarer inaktiverade.