Top 10 In Portugal
Top 10 In Portugal
november 22, 2022 - Golf GameBook

Topp 10 bästa banorna i Portugal

Varför inte göra nästa golfresa till Portugal? Vi hjälper dig i planeringen!

På basen av recensioner våra användare lämnat i applikationen har vi här samlat de tio banor våra användare anser är de bästa i Portugal. Listningen är gjord på basen av antalet stjärnor banan fått i förhållande till mängden recensioner.

Passa på och spara dem på din Önskelista i Golf GameBook så har du dem i tryggt förvar inför nästa golfresa. Glöm inte att recensera de banor du spelat på i appen, både hemma och utomlands!

OBS! Endast banor med minst 35 recensioner beaktades i listningen.

De 10 bästa kurserna finns vid kusten: i Obidos, Algarve, Albufeira, Cascais, Charneca da Caparica och Linhó.

1. Royal Óbidos Spa & Golf Resort

Obidos, Portugal | 4.7 Stjärnor | 45 recensioner | Till hemsidan

Royal Óbidos Golf, ungefär 1 timme norr om Lissabon, tar sig in på första plats i Portugal. Banan följer hög standard och bandesignen tar hänsyn till den omgivande naturen samt utnyttjar den naturligt vågiga terrängen. I anslutning till golfbanan finns även resort och spa.

Klubbfaciliteterna får högsta poäng av användarna, 4.8/5. Användarnas betyg för servicen, banans skick och upplevelsen av att få valuta för pengarna är jämnt och landar på 4.7/5. Hittills i år har här spelats dryga 660 rundor med Golf GameBook. Ifall du befinner dig i eller i närheten av Lissabon skall du spela en runda här!

”Jag bara älskar allt på och omkring denna golfbana 👍🏻

2. West Cliffs Golf

Obidos, Portugal | 4.6 Stjärnor | 36 recensioner | Till hemsidan

Denna linksbana sträcker sig längs Atlantens stränder och här kan du njuta av spelet med havsbruset i bakgrunden. Användarna nämner att banan är utmanande men bjuder på fina vyer. Hittills i år har det spelats 1 300 ronder med Golf GameBook här.

Banans skick får höga poäng 4.8/5 och även klubbfaciliteterna rankas högt 4.7/5. Klubbhuset inhyser restaurang och bar samt en fin panoramavy över golfbanan. Här finns även en välutrustad pro shop där du hittar golfmode, accessoarer och souvenirer från banan. Servicen och valutan för pengarna upplevs som bra 4.5/5.

”Den bästa banan för tillfället i Portugal.

”En väldigt svår bana ifall du försöker med långa 300 meters drives på par 4:or. För att lyckas måste du spela smart, banan är oförlåtande.

3. Praia D’el Rey Golf & Beach Resort

Obidos, Portugal | 4.6 Stjärnor | 55 recensioner | Till hemsidan

Denna pärla till bana, belägen vid Atlantens kust, är nåt alldeles speciellt. Strandlandskap med sanddyner växlas med stora tallskogar och vyer över Atlanten och Berlengas-öarna utanför Portugals kust.

Användarna ger nästan jämna poäng åt alla tjänster på banan. Banans skick och servicen får 4.6/5 av användarna. Klubbfaciliteterna och värde för pengarna ligger inte långt efter med 4.5/5. Här har det under detta år spelats 1 630 ronder med Golf GameBook.

”Fin och utmanande bana.”

4. Vale do Lobo, Royal Course

Algarve, Portugal | 4.5 Stjärnor | 40 recensioner | Till hemsidan

På Portugals södra kust ligger den bana som anses vara Portugals mest prestigefyllda. Användarna ger bra betyg åt både banans skick och klubbfaciliteterna, 4.6/5. Här finner du även ett av Europas mest fotograferade golfhål, en mäktig carry over över klippkanterna på hål 16. Något som absolut är värt att se och uppleva med egna ögon!

Valutan för pengarna upplevs som bra, 4.5/5, och även servicen får bra betyg 4.4/5. På denna klubb har det spelats 1 080 ronder med Golf GameBook i år.

”Fantastisk bana som tar dig runt en hel by. Inte så vänlig mot spelare med kärra. Var förberedd för en vandring med många höjdskillnader. Rekommenderar golfbil. Hade väldigt roligt och det är vad som räknas!”

5. Amendoeira Golf Resort, Faldo Course

Albufeira, Portugal | 4.5 Stjärnor | 38 recensioner | Till hemsidan

På femte plats landar Faldo Course på Amendoeira Golf Resort. Golfbanan ligger ca 20 minuter från staden Albufeira i södra Portugal. Här får klubbfaciliteterna och servicen de högsta poängen, 4.6/5. Banan uppmuntrar till strategiskt spel och för att få ett bra resultat krävs noggrann positionering.

Här får man valuta för pengarna enligt användarna, 4.4/5. Ett tips, håll utkik efter tee-off tider där golfbil ingår i priset. Banans skick får poängen 4.3/5 av användarna. Klubben är en av de tre mest populära i Portugal bland Golf GameBook användarna, nästan 2 400 ronder har spelats här med Golf GameBook i år.

”Den roligaste av Amendoeiras banor. Banan har bra layout, från teeboxen kan du oftast bilda sig en uppfattning om hålet du ska spela. Mycket höjdskillnader, rekommenderar därför att spela med golfbil, som ingår i priset.”

6. Oitavos Dunes

Cascais, Portugal | 4.3 Stjärnor | 57 recensioner | Till hemsidan

Öster om Lissabon, i närheten av staden Cascais, ligger Oitavos Dunes linksbana. Här har det spelats 1,200 rundor med Golf GameBook hittills i år. Precis som många andra banor i Portugal ligger banan vid Atlantkusten. Banan är anpassad till sin omgivning, som består av både sanddyner och pinjeträd.

Användarna ger banans skick de högsta poängen, 4.5/5 och här får du även valuta för dina pengar 4.4/5. Det kustnära läget gör att du tidvis kan behöva utmana vinden som kan krydda till spelet lite extra. I klubbhuset finns det en restaurang, en bar samt en pro shop. Klubbfaciliteterna får 4.2/5 av användarna och servicen får betyget 4.1/5. I anslutning till banan finns det även ett lyxhotell med restaurang och spaanläggning och det går att köpa paketlösningar som inkluderar både golfspel och övernattningar på hotellet.

”Väldigt utmanande bana med extrema vindar och torra fairways som gör att bollen rullar långt. Puttandet kan vara tufft på de ställen där vinden kommer åt att ta tag i bollen. Väldigt kul om du gillar vind.”

”En väldigt fin bana!

7. Gramacho Pestana Golf Resort

Algarve, Portugal | 4.2 Stjärnor | 56 recensioner | Till hemsidan

Dryga 30 minuter västerut från Albufeira ligger Gramacho Pestana golfbana. 1,050 ronder har spelats på denna bana med Golf GameBook i år.

Banan får väldigt jämna betyg för alla delområden som betygsätts. Servicen och valutan för pengarna får båda 4.3/5 poäng av användarna. Prova denna bana ifall du nyligen börjat spela golf, våra användare tipsar om att den kan vara lite klurig men ändå lämpa sig väl för nybörjare. Klubbfaciliteterna och banans skick får båda poängen 4.2/5 av användarna.

”En fantastisk bana som lämpar sig väl för nybörjare och spelare vars spel inte är så konsistent.”

”Väldigt fin bana med ganska många backar, trevlig layout, lite kluriga hål.”

8. Salgados Golf

Albufeira, Portugal | 4.2 Stjärnor | 38 recensioner | Till hemsidan

Nu är det dags för en utmaning! En kort bilresa från Albufeira ligger Salgados Golf. Hål nummer 6 på denna bana anses vara ett av världens svåraste hål. Hålet är långt och vattenrikt. Vad blir din score här?

Användarna ger denna bana jämna poäng på nästan alla punkter. Klubbfaciliteterna skiner med liten marginal över det övriga, 4.3/5. Servicen, banans skick och valuta för pengarna får alla 4.2/5 poäng av användarna. Banan ligger nära till havet och dess karaktär påverkas av vinden. Banan kan vara helt olika från dag till dag beroende på varifrån det blåser. I år har här spelats 780 ronder med Golf GameBook.

9. Aroeira Golf Club, Aroeira Pines Classic

Charneca da Caparica, Portugal | 4.2 Stjärnor | 36 recensioner | Till hemsidan

En naturnära bana utanför Lissabon. Det milda klimatet här bjuder in till spel året om. Banan är omgiven av tallskog och därför krävs även en viss noggrannhet vid utslagen för att bollen ska landa rätt.

Användarna upplever att man får bra valuta för sina pengar här, 4.3/5 och även servicen får goda betyg, 4.3/5. Ifall du reser med barn finns här en Kinds Club som passar barnen medan du är ute på banan. Banans skick och klubbfaciliteterna ger användarna 4.1/5. Dryga 1 200 ronder har spelats med Golf GameBook på Aroeira Golf Club i år.

10. Penha Longa Golf Club, Atlantic Championship

Linhó, Portugal | 4.1 Stjärnor | 40 recensioner | Till hemsidan

Atlantic Championship Course tar sig in på en tionde plats. Här spelades Portugese Open år 1992. Banan ligger intill Penha Longa Resort, där det finns både spa och hotell. Boka någon av de tillgängliga paketlösningarna, ifall du vill kombinera golfspel med spalyx och övernattning. Banan beskrivs som otroligt vacker, längs med banan finns det till och med historiska ruiner.

Användarna ger högsta betyg åt klubbfaciliteterna 4.5/5. Servicen får 4.3/5 poäng och valutan för pengarna rankar användarna 4.1/5. Banans skick får betyget 3.8/5 av användarna. Absolut värt ett besök ifall du vill uppleva en vacker bana. Golf GameBook har använts här i år på 630 rundor.

”Portugals bästa anläggning.”

”Varje hål är som ett foto, väldigt kul bana att slå drives på!”

Kommentarer inaktiverade.