juli 18, 2023 - Golf GameBook

Topp 10 golfbanor i Finland

Nu är golfsäsongen i full gång och dags att utforska banorna i Finland! Här listar vi de 10 banor som våra användare anser är de bästa i Finland. Det var en ytterst jämn match där endast några få decimaler avgjorde placeringarna i listan!

Att lämna en recension i Golf GameBook är ett ypperligt tillfälle att dela med sig av sina erfarenheter ute på banan och tipsa andra om gömda smultronställen som är värda att besöka. Spara dem på din önskelista i Golf GameBook och bege dig på golfresa i Finland i sommar.

OBS! Endast banor med minst 500 recensioner beaktades i listningen.

De 10 bästa banorna i Finland ligger runt Helsinki och i söder.

1. Linna Golf

Tavastehus, Finland | 4.6 stjärnor | 1,004 recensioner | Till hemsidan

På första plats landar Linna Golf, som ligger strax utanför Tavastehus. Här finns exlusiva inkvarteringsmöjligheter i anslutning till golfbanan. Högklassig matupplevelse kan avnjutas i intilliggande Vanajanlinna eller på klubbens egna restaurang. På Linna Golf ligger fokus på att erbjuda en oförglömlig helhetsupplevelse. På banan utlovas golfspel som motsvarar förhållandena på European Tour nivå och banteamets högsta prioritet är att erbjuda en bana som in i minsta detalj är i toppenskick.

Bild: Linna Golf

Våra användare ger klubbfaciliteterna 4.7/5 stjärnor, samt servicen 4.6/5 stjärnor. Banans skick får 4.5/5 stjärnor och värdet för pengarna ger användarna 4.3/5 stjärnor. 

Under 2022 spelades 13 500 rundor med Golf GameBook på Linna Golf.

“Ryktet att detta är en av Finlands bästa banor stämmer. Förväntningarna uppfylldes utan tvekan. Banan i prima skick och ölen kall. Ett måste att komma tillbaka!”

2. Nordcenter Golf, Benz

Åminnefors, Finland | 4.5 stjärnor | 512 recensioner | Till hemsidan

På andra plats ligger Benz banan på Nordcenter Golf i Åminnefors. År 2021 rankades banan som den femte bästa i Finland av Golfpiste. Benz är en idyllisk parkbana där du kan njuta av breda fairways, vackra skogsdammar och greener omgivna av ondulerande kullar. Banan är naturnära och bjuder på trevlig variation under rundan. Efter rundan kan du njuta av god mat i herrgårdsrestaurangen, som år 2021 rankades till Finlands bästa golfrestaurang.

Bild: Nordcenter Golf

Våra användare har varit mycket konsistenta i sin bedömning av denna bana, alla bedömningsområden, dvs klubbfaciliteterna, servicen, banans skick och värdet för pengarna fick 4.5/5 stjärnor. 

Golf GameBook användes under dryga 11 000 rundor på Nordcenter Golf.

“En fin helhet”

3. Kytäjä Golf, North-West

Hyvinge, Finland | 4.4 stjärnor | 578 recensioner | Till hemsidan

På tredje plats har vi Kytäjä Golfs North-West bana. Kytäjä Golf ligger strax utanför Hyvinge. Banan är rankad som den andra bästa i Finland av Golf Digest år 2022. De första 9 hålen spelas i åkerlandskap. Under andra halvan av rundan byts landskapet ut mot ondulerande skogslandskap och vackra klippblock. Här spelades även European Challenge Tour år 2013. Serviceutbudet i anslutning till banan är brett.

Bild: Patrick Koenig

I klubbhuset finns pro-shop samt möjlighet att köpa Callaways klubbor. Bastubad efter rundan är möjligt och vill du stanna lite längre finns även lyxiga övernattningsmöjligheter.

Användarna ger klubbfaciliteterna 4.6/5 stjärnor och servicen 4.5/5 stjärnor. Både banans skick och värdet för pengarna får 4.3/5 stjärnor av våra användare.  

Ifjol spelades dryga 19 500 rundor på Kytäjä Golf med Golf GameBook. 

“Finlands bästa bana”

4. Pickala Golf, Forest

Sjundeå, Finland | 4.4 stjärnor | 684 recensioner | Till hemsidan

På fjärde plats har vi Pickala Golfs Forest bana. Pickala Golf ligger dryga 30 minuter utanför Helsingfors centrum. Forest banan är den nyaste av Pickala Golfs tre banor. I Golfpistes ranking från år 2019 rankades Forest som den nionde bästa banan i Finland. Under de första nio hålen blandas landskapet den intilliggande av vattnet och parkmiljö. De sista 9 hålen domineras av skogslandskap.

Bild: Teemu Kiiskinen

Användarna rankar servicen som den bästa, med 4.5/5 stjärnor. De övriga områdena, klubbfaciliteterna, banans skick och värdet för pengarna får alla 4.4/5 stjärnor av användarna.    

På Pickala Golf användes Golf GameBook under hela 35 800 rundor förra året!

“Allt toppen. Värt ett besök”

5. Nokia River Golf, Rock Course

Nokia, Finland | 4.4 stjärnor | 518 recensioner | Till hemsidan

Följande bana i rankingen är Rock Course på Nokia River Golf. Detta är den nyare banan på Nokia River Golf och den bjuder spelarna på en modern design. Här är det dock viktigt att spela strategiskt och placera bollen rätt för att säkra en bra score. Varierande utformning av greenerna gör även närspelet intressant. På det mångsidiga övningsområdet kan du träna din swing, dina puttar eller ditt närspel.

Bild: Nokia River Golf

Efter golfspelet kan du passa på att njuta av landsbygsidyllen genom att hyra en av stugorna på området. I klubbhuset finns även restaurang som serverar både lunch och a’la carte meny.

Våra användare betygsätter servicen på denna bana med 4.5/5 stjärnor. Klubbfaciliteterna och värdet för pengarna får 4.4/5 stjärnor och banans skick 4.3/5 stjärnor.

Golf GameBook användes flitigt på Nokia River Golf ifjol. Hela 43 800 rundor spelades med Golf GameBook under året!

“Fin och ganska lätt bana. Mycket vatten och höjdskillnader och mindre bökande i skogen. Lagom snabba greener som passade mig.”

6. Pickala Golf, Park

Sjundeå, Finland | 4.4 stjärnor | 595 recensioner | Till hemsidan

En annan av Pickala Golfs totalt tre banor tar sig in på sjätte plats. Banan är som namnet sig säger i huvudsak dominerat av vackert parklandskap. Det är även en av Finlands längsta golfbanor ifall den spelas från back-tee. Banan håller även mästerskapsnivå och i slutet av juni 2023 spelades här en deltävling till Ladies European Tour.

Bild: Teemu Kiiskinen

Users give the service, club facilities and value for money 4.4/5 stars. Course condition gets 4.3/5 stars. 

”Fantastic course! The terrace is wonderful in the evening sun”

7. Viipurin Golf, Etelä-Saimaa

Villmanstrand, Finland | 4.4 stjärnor | 500 recensioner | Till hemsidan

Om du vill njuta av unika, vackra finska insjölandskap skall du åka till banan som ligger på sjunde plats. Viipurin Golfs Etelä-Saimaa bana bjuder nämligen precis på just detta. År 2019 rankades banan till Finlands vackraste i Golfpistes ranking. Banan är utformad på en karg och bergig ö i Saimen. Den tålmodiga och lugna spelaren gör resultat här eftersom utrymmet på banan är begränsad p.g.a dess vattennära läge.

Bild: Viipurin Golf

På klubbhuset finns en restaurang och även omklädningsrum, dusch och bastu ifall ett bastubad smakar efter rundan. 

Banans skick tar hem priset i våra användares betygsättning, skicket får 4.6/5 stjärnor. Värdet för pengarna ger användarna 4.4/5 stjärnor. Servicen får 4.3/5 stjärnor och klubbfaciliteterna 4.2/5.

Förra året spelades här 16 900 rundor med Golf GameBook.

“Rankad som den vackraste banan i Finland och det skriver jag under. Utmanande men även belönande om du planerar ditt spel. Vår grupp ger 5 stjärnor.”

8. Lakeside Golf, Järvenranta

Sastamala, Finland | 4.4 stjärnor | 506 recensioner | Till hemsidan

På plats nummer åtta ligger Lakeside Golfs Järvenranta bana, som ligger en 45 minuters bilfärd utanför Tammerfors. Även här får du på de nio första hålen njuta av finskt insjölandskap då banan sträcker sig längs med insjön Rippilänjärvis strand. Sjön kryddar även spelet med lite extra utmaningar på vägen. De nio sista hålen präglas av skogslandskap och mer höjdskillnader. En perfekt variation alltså! I klubbhuset finns restaurang och pro shop ifall du behöver komplettera din utrustning.  

Bild: Lakeside Golf

Våra användare anser att man får bra värde för pengarna här, betyget blir 4.5/5 stjärnor. Banans skick och servicen får 4.4/5 stjärnor och klubbfaciliteterna 4.1/5 stjärnor.

Under 2022 använder Golf GameBook i dryga 18 200 rundor som spelades på Lakeside Golf.

“Vacker miljö och en toppbana!”

9. Kytäjä Golf, South-East

Hyvinge, Finland | 4.3 stjärnor | 656 recensioner | Till hemsidan

På nionde plats ligger Kytäjä Golfs andra bana, South-East. Här har European Challenge Tour spelats både 2012 och 2014. De första nio hålen spelas i öppet skogslandskap med gott om höjdskillnader. De nio sista spelas i åkerlandskap i närheten av den intilliggande insjön Kytäjärvi. Flera av användarna lyfter i sina recensioner fram att detta är en fin bana, ett besök rekommenderas alltså starkt.

Bild: Patrick Koenig

Klubbfaciliteterna får betyget 4.5/5 stjärnor av våra användare. Servicen får 4.4/5 och banans skick 4.3/5 stjärnor. Värdet för pengarna ger användarna betyget 4.2/5 stjärnor.

“Fin bana. Kul att spela på en bana med fina kortklippta gröna hål. Och fairwayerna är som flygfält. Inga outer i sikte. Väldigt bra. Bunkrarna behöver man inte slå som en galning i.” 

10. Tahko Golf, Old Course

Tahkovuori, Finland | 4.3 stjärnor | 521 recensioner | Till hemsidan

På tionde plats ligger Tahko Golfs Old Course bana. Även denna bana hör till en av Finlands vackraste. Den är belägen vid insjön Syvärinjärvi och strax intill ligger Tahkos slalombacke. Denna bana bjuder spelaren på lite av allt, parkmiljö, skogsdungar, vatten, höjdskillnader och framför allt fantastiska vyer. I klubbhuset finns restaurang och proshop. Det går även att köpa golfpaket med övernattning på nåt av hotellen som ligger i närheten. 

Bild: Tahko Golf

Våra användare ger servicen 4.4/5 stjärnor. Klubbfaciliteterna och värdet för pengarna får betyget 4.3/5 stjärnor och banans skick 4.1/5 stjärnor. Flera av användarna nämner att det är en vacker bana, värd att se och uppleva med egna ögon alltså!

Under 2022 spelades här 16 500 rundor golf med Golf GameBook. 

“En trevlig upplevelse och fina vyer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *