maj 9, 2023 - Golf GameBook

Topp 10 golfbanor i Sverige

Äntligen börjar golfsäsongen komma igång även här i Norden! Vi tar därför tillfället i akt och kollar lite närmare på de 10 banor som är våra användares favoriter i Sverige.

I Golf GameBook har användarna möjlighet att lämna banrecensioner. Varför inte ta vara på dina medgolfares tips och spara dessa banor på din Önskelista i Golf GameBook och spela dig igenom banorna under sommaren?

OBS! Endast banor med minst 230 recensioner beaktades i listningen.

De 10 bästa banorna i Sverige ligger runt Stockholm och i söder.

1. Bro Hof Slott Golf Club, The Castle Course

Bro, Sverige | 4.8 Stjärnor | 431 recensioner | Till hemsidan

I toppen av listan ligger två av Europas bästa banor, båda belägna på Bro Hof Slotts Golf Club, som ligger under en timmes bilfärd utanför Stockholm. Med knapp vinst från Bro Hof Slotts andra bana, tar The Castle Course hem vinsten enligt våra användare. Förutom en av de bästa banorna i Europa rankas The Castle Course även som en av Sveriges bästa golfbanor.

Bild: Golf GameBook

Strategiskt placerade spelbara sandområden utmärker banan. Bro Hof Slott Golf Club har även ett Europas bästa övningsområden. Klubbfaciliteterna är av högsta klass med både pro shop och restaurang, och allt detta bidrar till en minnesvärd golfupplevelse här.

Våra användare ger klubbfaciliteterna högsta betyg, 4.9/5 och även servicen och banans skick får toppoäng, 4.8/5. Värdet man för pengarna här anses vara bra enligt våra användare, 4.7/5.

”Bäst!”

”Som vanligt på denna härliga plats för golf blir man inte besviken, tack för att i finns Bro Hof ⛳️

2. Bro Hof Slott Golf Club, The Stadium Course

Bro, Sverige | 4.8 Stjärnor | 481 recensioner | Till hemsidan

På andra plats ligger Bro Hof Slott Golf Clubs andra bana, The Stadium Course, som är en lakesidebana vackert belägen vid Mälarens strand. Banan har rankats som Sveriges bästa ända sedan den öppnades 2007. Banan lämpar sig för alla nivåers spelare. Beroende på vilken tee du väljer att spela från, ökar svårigheten gradvis ända till svart tee som utmanar även den professionella spelaren.

Poängen användarna ger denna bana är identiska med Bro Hof Slott Golf Clubs The Castle Course förutom värdet för pengarna som skiljer sig en aning, för The Stadium Course ger användarna poängen 4.6/5.

På Bro Hof Slott Golf Club spelades under 2022 totalt hela 22 200 rundor med Golf GameBook. 

”Top notch!”

”Bästa banan i Sverige, fantastisk upplevelse! Kommer definitivt tillbaka.”

3. Ombergs Golf Club

Ödeshög, Sverige | 4.7 Stjärnor | 387 recensioner | Till hemsidan

Lite under en timmes bilfärd utanför Linköping ligger Ombergs golfklubb som våra användare rankat som den tredje bästa banan i Sverige. Varierande naturlandskap dominerar den vackert belägna banan som ligger vid Vätterns strand. I anslutning till banan finns även hotell och konferensutrymmen, gym och relaxavdelning samt en restaurang.

Bild: Ombergs Golfklubb

I recensionerna berömmer användarna nästan allt med banan, allt från banans skick, personalen och restaurangen får beröm. Detta avspeglas även in stjärnbedömningen där användarna givit banans skick det högsta betyget 4.8/5. De övriga delområdena, klubbfaciliteterna, värde för pengarna och servicen får alla 4.7/5 poäng. Golf GameBook var i flitigt bruk på Ombergs Golfklubb, under 2022 spelades här totalt 5 200 rundor med Golf GameBook. 

”Så fin bana, trevlig personal och kanonfin mat.”

”Underbart alltihop!! Trevlig personal, god mat, underbar bana (både spel- och kvalitetsmässigt) och overall 11/10!”

4. Halmstad Golf Club, Norra banan

Halmstad, Sverige | 4.7 Stjärnor | 266 recensioner | Till hemsidan

På fjärde plats ligger den Norra banan på Halmstads Golfklubb, som ligger strax utanför Halmstad. Även denna bana bjuder på en naturupplevelse. Det havsnära läget har även en viss inverkan på banförhållandena och därmed även på spelet.

Bild: Halmstad Golfklubb

Användarna ger klubbfaciliterna betyget 4.8/5. Både banans skick och servicen får 4.7/5 och värde för pengarna anser användarna är värt 4.5/5 på denna bana. Ifjol användes Golf GameBook under 1 500 rundor på Halmstads Golfklubb.

”Strålande!”

”Världsklass 👍🏻👍🏻👍🏻

5. Ullna Golf & Country Club

Åkersberga, Sverige | 4.7 Stjärnor | 237 recensioner | Till hemsidan

Alldeles i närheten av Stockholm ligger även Ullna Golf & Country Club. Precis som flera av banorna nämnda här, hör även Ullna till en av Sveriges bästa golfbanor, men även till en av de mer utmanande. Här krävs både precision och strategi för att säkra en bra score då varje hål bjuder spelaren på en utmaning.

Bild: Ullna Golf & Country Club/Peter Cordén

På klubben går det att arrangera företagsevenemang eller fester och här finns även en prisbelönt restaurang. Eller varför inte runda av din golfrunda med en padelmatch på någon av utomhusbanorna som finns i anslutning till klubbhuset?

Användarna ger banans skick 4.8/5 poäng, medan klubbfaciliteterna och servicehelheten får 4.7/5 poäng. Värdet för pengarna poängsätts med 4.5/5 poäng. På Ullna Golf spelades under 2022 4 300 rundor med Golf GameBook.

”Som vanligt lovar Ullna massor men den håller också precis det. Underbar bana!”

6. Kristianstads Golfklubb, East Course

Åhus, Sverige | 4.7 Stjärnor | 248 recensioner | Till hemsidan

East Course på Kristianstads golfklubb är nationellt rankad som den tredje bästa banan i Sverige. Klubben ligger endast en kort bilfärd utanför Kristianstad. Banan är en skogsbana som varieras med hedlanskap. I anslutning till banan finns det övernattningsmöjligheter, det går även att köpa paketlösningar ifall man vill kombinera golfspel med övernattning.

Bild: Kristianstads Golfklubb

Det finns även goda tränings- och övningsmöjligheter, det går att ta både lektioner och kurser, testa klubbor i fitting centret eller be om hjälp i verkstaden ifall din utrustning behöver repareras.

Banas skick får nästintill toppbetyg av användarna, 4.8/5. Användarna uppelver att man får bra värde för pengarna här, 4.7/5. Servicen får poängen 4.6/5 och klubbfaciliteterna 4.5/5. Totalt dryga 8 000 rundor spelades med Golf GameBook på Kristianstads Golfklubb under 2022.

”En av, om inte den bästa golfanläggningen i Sverige!”

”En helt unik upplevelse på alla plan! Måste upplevas!”

7. Frösåker Golf & Country Club, Stora banan

Västerås, Sverige | 4.7 Stjärnor | 290 recensioner | Till hemsidan

Lite utanför Västerås ligger Frösåker Golf & Country Club och deras Stora bana som tar sig in på sjunde plats. Banan är en kombination av park, skog och seasidebana, så en trevlig variation utlovas. På Frösåker finns även hotell och spa i direkt anslutning till klubbhuset. I restaurangen kan du njuta av en god måltid eller bara slappna av på takterrassen efter din runda.

Bild: Frösåker Golfklubb

Värdet för pengarna och servicen får 4.6/5 poäng. Våra användare ger banans skick och klubbfaciliteterna 4.7/5 poäng. Golf GameBook användes under 7 400 ronder på Frösåker förra året.

”Otroligt rolig bana och extremt trevligt välkomnande!”

”Episkt.”

8. Hills Golf & Sports Club

Mölndal, Sverige | 4.6 Stjärnor | 413 recensioner | Till hemsidan

Strax utanför Göteborg ligger Hills Golf & Sports Club. Banan är utmanande även för den skickliga golfaren, men böljande vacker. Här rekommenderar några av användarna att hyra golfbil p.g.a långa hål och en del höjdskillnader. Efter rundan kan du njuta av en bit mat i restaurangen.

Bild: Hills Golf & Sports Club

Klubbfaciliteterna tar hem vinsten för våra användare med 4.8/5 poäng. Servicen ligger även på topp med 4.7/5 poäng. Banans skick får betyget 4.6/5 av våra användare och värdet för pengarna landar på poäng 4.4/5. 13 700 rundor spelades med Golf GameBook på Hills Golf & Sports Club under förra året.

”Världsklass.

”Bäst på västkusten!”

9. Österåkers Golfklubb, Öster by Stenston

Åkersberga, Sverige | 4.6 Stjärnor | 412 recensioner | Till hemsidan

En dryg halvtimme utanför Stockholm ligger Österåkers Golfklubb. På Österåker finns tre banor varav Öster by Stenson -banan tar sig in på nionde plats i denna listning och den är rankad nationellt som den 8:e bästa i Sverige. Banan är en parkbana vars design är inspirerad av ikoniska TPC Sawgrass i Florida. Här är det hög risk men hög belöning som gäller, hur väljer du att spela? Klubben erbjuder goda träningsmöjligheter och här finns även restaurang, pro shop, custom fitting och padelbanor.

Bild: Österåkers Golfklubb

Våra användare rankar klubbfaciliteterna högst, med 4.7/5 poäng. Servicen och banans skick får 4.6/5 poäng och värdet för pengarna 4.4./5. På Österåkers Golfklubb har det spelats dryga 12 500 rundor mer Golf GameBook under 2022.

”Fantastisk bana och anläggning 😍

10. Kungliga Drottningholms Golfklubb

Drottningholm, Sverige | 4.6 Stjärnor | 253 recensioner | Till hemsidan

Intill Drottningholms slott utanför Stockholm ligger Kungliga Drottningholms Golfklubb. Våra användare har rankat den som den tionde bästa banan i Sverige. Banan är belägen på kunglig mark och är omgiven av vacker natur, så en njutningsfull runda utlovas. Här ordnas även program och träning såväl för juniorer som för vuxna. På banan betjänar även en restaurang ifall du är hungrig efter en bit mat efter rundan.

Bild: Kungliga Drottningholms Golfklubb

Våra användare har rankat klubbfaciliteterna och banans skick med 4.6/5 poäng, samt servicen och värdet för pengarna med poängen 4.5/5 poäng. På Kungliga Drottningholms Golfklubb har det spelats dryga 5 700 rundor mer Golf GameBook förra året.

”Banan håller väldigt fint skick och känns verkligen premium.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *