top10 united arab emirates
top10 united arab emirates
december 22, 2022 - Golf GameBook

De topp 10 bästa banorna i Förenade Arabemiraten

Just nu är det högsäsong för golf i Förenade Arabemiraten. Det finns en mängd högklassiga golfbanor i Arabemiraten och att spela golf här, är i sig en upplevelse.

Det är tätt i toppen av listan och många av banorna landar på nästan samma betyg med minimala poängskillnader. I appen har det skrivits massor med recensioner och på basen av dem har vi här listat de tio bästa banorna i Förenade Arabemiraten enligt våra användare. Listningen är gjord på basen av antalet stjärnor banan fått i förhållande till mängden recensioner.

Önskelistan i appen är ett behändigt sätt att spara de banor som du är nyfiken att spela på. Är du påväg eller planerar du en golfresa till Förenade Arabemiraten? Ta då vara på användares bantips här!

OBS! Endast banor med minst 80 recensioner beaktades i listningen.

9 av 10 av de bästa golfbanorna i Förenade Arabemiraten ligger i Dubai och en i Ajman.

1. Trump International Golf Club Dubai

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.6 stjärnor | 104 recensioner | Till hemsidan

På första plats landar banan på Trump International Golf Club Dubai och den lämpar sig för många olika spelare. Här har det spelats dryga 2 900 rundor med Golf GameBook i år. Den är utmanande för den mer erfarna golfspelaren, men lämpar sig även väl för nybörjare.

Användarna ger servicen och klubbfaciliteterna 4.7/5 poäng. I klubbhuset finns restaurang, pro shop och fitnesscenter. Här kan du även njuta av en simtur efter golfrundan. Banans skick får 4.6/5 poäng. Användarna berömmer så gott som alla bedömningsområden i sina recensioner. På basen av det kan vi dra slutsatsen att detta verkligen är en välfungerande helhet. Här upplevs det även att man får valuta för sina pengar, 4.5/5.

”En väldigt trevlig bana i toppenskick. Varierande, från väldigt långa par 5:or till trevliga och enkla par 3:or och knepiga korta par 4:or.”

”Den bästa. Älskar den.”

2. The Els Club

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.6 stjärnor | 106 recensioner | Till hemsidan

Om du letar efter nästa spelutmaning är det här banan för dig! Banan är designad av Ernie Els och är ett mästerverk i bandesign. Noggrannt planerade bandetaljer blandas med egenskaper från Els favoritbanor runtom i världen. Banan är en linksbana förverkligad i ökenlandskap. Därför brukar den även kallas ökenlinks.

Här på The Els Club har det spelats 1 800 rundor med Golf Gamebook i år. Servicen här är ypperlig, 4.8/5. Även klubbfaciliteterna rankas högt, 4.7/5. Banan är i bra skick och användarna ger skicket 4.6/5 poäng. Här får man också valuta för pengarna, 4.4/5.

”En av de mest utmanande banorna i Dubai med öppna fairways men svåra approach slag och knepiga greener. Flera fairway- och greenbunkrar. Bra spelare kommer att älska utmaningen!”

”Det här är en svår men vacker golfbana.

3. Dubai Creek Golf & Yacht Club

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.6 stjärnor | 91 recensioner | Till hemsidan

Vi håller oss kvar i Dubai, men rör oss mot Dubaiviken där följande bana ligger. På denna bana har Golf GameBook använts under 850 rundor i år. Banan är vattenrik då den löper längs med Dubaiviken och även har en del vattenhinder. Här lönar det sig alltså att ha tungan rätt i munnen vid slagen. Trots att den är utmanande prisas den av spelarna som en av de bästa i Förenade Arabemiraten.

Servicen får 4.7/5 av användarna. Även klubbfaciliteterna får höga poäng, 4.6/5, av användarna. Banan underhålls väl och användarna ger banans skick 4.5/5. Här upplevs även valutan för pengarna som bra, användarnas bedömning landar på 4.5/5 poäng. Totalt sett alltså fina poäng till denna pärla!

”Vacker bana.

”Bästa jag någonsin spelat!”

”En av de bästa banorna i Förenade Arabemiraten, väldigt välbehållen och superservice!”

4. Jumeirah Golf Estates, Earth Course

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.6 stjärnor | 96 recensioner | Till hemsidan

Earth Course på Jumeirah Golf Estates, som även står värd för kända DP World Tour Championships, tar sig in på fjärde plats. Parklandskapen i Europa och Nordamerika har stått som inspiration för denna bana. Golf GameBook har använtas under dryga 3 300 rundor här i år.

Användarna bedömer klubbfaciliterna med poängen 4.7/5 och servicen med 4.6/5 poäng. Banans skick rankas med poängen 4.5/5 poäng och valuta för pengarna får 4.4/5 poäng.

”Earth Course på Jumeirah Golf Estates är toppen, för kompetenta golfare eller om du vill ha en ordentlig utmaning, väldigt kul (eller kämpigt).

5. Dubai Hills Golf Club

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.5 stjärnor | 99 recensioner | Till hemsidan

En av de mest ikoniska golfdestionationerna i Dubai, Dubai Hills Golf Club landar på femte plats. Banan får beröm av användarna för att vara i toppenskick, 4.7/5 poäng. Banans utformning följer områdets naturliga topografi. Här testas både skicklighet och spelstrategi.

Dubai Hills Golf Club ligger endast 15 minuters bilväg från centrum av Dubai. Klubben förvaltas av Troon Golf, kända för sin extraordinära service för både gäster och medlemmar. Därför är det inte förvånansvärt att både servicen och klubbfaciliteterna får 4.5/5 poäng av användarna. Det har spelats 940 rundor här med Golf GameBook i år. Här får man även bra valuta för sina pengar, 4.5/5 poäng.

”Fantastisk bana där bunker- och flaggplacering utmanar alla golfare.”

6. Emirates Golf Club, Majlis Course

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.5 stjärnor | 92 recensioner | Till hemsidan

På sjätte plats finns The Majlis Course på Emirates Golf Club. The Majlis Course är den första gräsgolfbanan i Mellanöstern och den är byggd på sanddynerna i utkanten av Dubai. Golf GameBooks användare har spelat 4 850 rundor på denna klubb i år. Högklassiga klubbfaciliteter och ett brett serviceutbud med övernattningsmöjligheter, gym, restauranger och barer finns i anslutning till banan.

Både faciliteterna och servicen får höga betyg av användarna, 4.6/5 poäng. Användarna prisar banupplevelsen i recensionerna. Banans skick får 4.4/5 poäng av användarna och valutan för pengarna 4.3/5. Helt klart en unik uppelvelse utlovas!

”Den överlägset bästa bandesignen i Mellanöstern. Det görs helt enkelt inte dylika banor längre! Flera dog legs med både risk och belöning som insats, par 5:or som är nåbara med lite tänjande, varierande storlekar, former och onuduleringar på greenerna och det bästa avslutande hålet i European Tour skala. BOOM!”

”Denna bana skulle antagligen inte vara en European Tour bana om den inte vore en fantastisk bana. Green feen för gästspelare är aningen hög, men du får spela på en fantastisk bana och njuta av fina faciliteter. Det blåste ganska hårt under vår runda, vilket krävde lägre klubbor för att uppnå långa distanser i motvind och vinden orsakade även huvudvärk i att navigera några av par 3:orna. Trots vinden var upplevelsen väldigt positiv och ifall jag får chansen kommer jag alldeles säkert att spela här igen.”

”En av mina topp 3 banor i världen.”

7. Al Zorah Golf Club

Ajman, Förenade Arabemiraten | 4.4 stjärnor | 102 recensioner | Till hemsidan

I staden Ajman ligger följande bana, Al Zorah Golf Club. Flera av användarna berömmer denna bana som en av Förenade Arabemiratens bästa golfbanor. Tidvattnet varierar vattennivåerna kring banan och det i sig är en unik upplevelse. Banan är vacker och kantas av en mangrove skog och vackra böljande landskap.

Här har det spelats 680 rundor med Golf GameBook i år. Användarna rankar banas skick högst med 4.8/5 poäng, vilket är de högsta poängen för banskicket i denna listning. Även valuta för pengarna landar högt på 4.8/5. Servicen får 4.5/5 poäng. Det som klubbfaciliteterna går miste om i poäng verkar kompenseras av resten av golfupplevelsen. Klubbfaciliteterna får poängen 3.8/5 av användarna.

”Banan kantas av naturliga mangroveträd och är som en vacker tavla. Några av de bästa greenerna i Förenade Arabemiraten.”

”En pärla!”

”Förenade Arabemiratens bästa bana då det kommer till valuta för pengarna. Alltid i bra skick.”

8. Montgomerie Golf Club

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.4 stjärnor | 93 recensioner | Till hemsidan

På åttonde plats landar ytterligare en Troon Golf destination  – Montgomerie Golf Club. Banan har flera vattenhinder vilket gör att det på flera ställen finns idylliska vyer att njuta av. Här har det spelats lite på 600 rundor golf med Golf GameBook hittills i år.

Användarna ger högsta poäng åt klubbfaciliteterna, 4.6/5. Servicen här får 4.5/5 och valutan för pengarna 4.4/5. Även banans skick får godkänt av användarna med poängen 4.2/5.  

”Fantastisk bana och trevlig atmosfär.”

9. Emirates Golf Club, Faldo Course

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.3 stjärnor | 111 recensioner | Till hemsidan

På nionde plats tar sig den andra banan på Emirates Golf Club in. Nu befinner vi oss på Faldo Course. Även denna bana är en mästerskapsbana och därav utmanar den spelarna både i längd och med varierande nyanser i designen. Banan är öppen dygnet runt och efter mörkrets inbrott är banan naturligtvis upplyst.

Det i sig är en golfupplevelse värd att uppleva själv! Användarna ger banans skick och valutan för pengarna betyget 4.2/5. Både klubbfaciliteterna och servicen får 4.5/5 stjärnor.

10. Arabian Ranches Golf Club

Dubai, Förenade Arabemiraten | 4.0 stjärnor | 82 recensioner | Till hemsidan

På sista plats har vi Arabian Ranches Golf Club, även den ligger i Dubai och här kan du uppleva äkta ökengolf. Missar du fairwayen här hamnar du i det naturliga ökenlandskapet som omger banan. Här finns både sand och ökenväxtlighet.

Under detta år har här spelats cirka 680 rundor med Golf GameBook. Klubbfaciliteterna får betyget 4.1/5 av användarna och servicen 4/5 poäng. Valutan för pengarna poängsätter användarna även med 4/5 poäng och banans skick får 3.8/5 poäng.

”Har njutit varje gång jag spelat här. Det är ovanligt att sanden utanför inte är riskabel för spelet utan tillför något extra till den unika naturen på denna bana. Spelar gärna här igen.”

”Greenerna är förnyade 2019 och börjar nu vara i bra skick. Om man vill se sand i öknen är Arabian Ranches det rätta stället 😉

Kommentarer inaktiverade.