Top 5 Courses in Australia
Top 5 Courses in Australia
februari 23, 2023 - Golf GameBook

De topp 5 bästa banorna i Australien

På södra halvklotet råder för tillfället full sommar, dvs den bästa tiden för att spela golf. Är du nyfiken på Melbourne i Australien som golfresmål, är du påväg hit eller råkar du kanske befinna dig här för tillfället? Om svaret är ja på någon av frågorna, kolla gärna in vilka fem banor våra användare har rankat högst inom Melbourne området. 

I Golf GameBook är det enkelt för våra användare att skriva en banrecension. Det är ett enkelt sätt att dela sina golferfarenheter med medspelare. Ifall du blir extra nyfiken på någon av banorna, kan du spara dem på din Önskelista i appen. När börjar du bocka av listan? 

Listningen är gjord på basen av antalet stjärnor banan fått i förhållande till mängden recensioner. 

OBS! Endast banor med minst 35 recensioner är beaktade i listningen.

1. The Dunes Golf Links, The Dunes Course

Rye, Australien | 4.7 stjärnor | 42 recensioner | Hemsida

På första plats har vi The Dunes Course. Banan fångar upp kärnan av en äkta linksbana. Den lyckas till 100% med kombinationen av att vara tillräckligt utmanande för den vana golfaren, utan att samtidigt vara en mardröm för nybörjaren. På klubbhuset finner du en restaurang med ett brett utbud av både mat och snacks. Här finns även övernattningsmöjligheter. Pilateslektioner speciellt riktade till golfare arrangeras regelbundet.     

The Dunes Golf Links

Här har det spelats nästan 280 rundor med Golf GameBook under 2022. Våra användare ger banans skick nära intill toppbetyg, 4.8/5 poäng. Även klubbfaciliteterna får högt betyg, 4.7/5 poäng. Servicen och värde för pengarna får 4.6/5 poäng av användarna.   

“Fantastisk bana. Några blinda håll, men rekommenderar starkt.”

2. St Andrews Beach Golf Club

St Andrews Beach, Australien | 4.4 stjärnor | 46 recensioner | Hemsida

Även banan på andra plats är en linksbana. En dryg timme utanför Melbourne, på den sydvästra kusten, ligger St Andrews Beach Golf Club. Banan ligger nära surfingstränderna i Mornington Penisula. Här kan man även hyra semesterhus i direkt anslutning till banan och klubbhuset. Under 2022 spelades här dryga 370 rundor med Golf GameBook.    

St Andrew Beach Golf

Banans skick får nästan fulla poäng, 4.7/5, av användarna. Servicen får 4.6/5 och värde för pengarna 4.4/5 poäng. Klubbfaciliteterna får lägst poäng, 4.0/5. Klubbhuset erbjuder mat, en pro shop, puttgreen och det är även möjligt att hyra utrustning här.      

“Den bästa banan i Mornington Penisula. Fantastiskt bra värde för pengarna. Förmånligt & en glad atmosfär på klubbhuset, breda fairways och utmanande approaches. En pärla.” 

3. Growling Frog Golf Club

Melbourne, Australien | 4.2 stjärnor | 40 recensioner | Hemsida

Nästa bana ligger ungefär en timme norr om Melbourne och är omgiven av den australiensiska bushen och våtmarken. Här kan du stöta på kängurur och njuta av fina vyer över bergskedjan The Great Diving Range under rundan. Hållbarhet är viktigt här. Banan har ett fullt återvunnet bevattningssystem och under planeringen av banan har man respekterat naturen och låtit banan följa omgivningens naturliga former. 

Growling Frog Golf Club

Klubbfaciliteterna och servicen här får 4.3/5 poäng av våra användare. På klubbhuset finns en restaurang där mat och dryck kan avnjutas före eller efter rundan. Värde för pengarna får 4.2/5 poäng av användarna och banans skick 4.1/5 poäng. Golf GameBook användes här dryga 300 gånger under 2022.      

4. Waterford Valley Golf

Knoxfield, Australien | 4.1 stjärnor | 47 recensioner | Hemsida

Waterford Valley Golf tar sig in på fjärde plats. Denna bana i närheten av Melbourne, lämpar sig väl både för den mer erfarna golfaren och för nybörjaren. Bandesignen är flexibel och bjuder på utmaningar för alla spelare. 750 rundor golf spelades här med Golf GameBook under 2022.  

Waterford Valley Golf

Enligt våra användare får man bra värde för pengarna på denna bana, då de ger ett betyg på 4.2/5. Banan är i gott skick, 4.1/5, och även servicen fungerar väl här, 4.1/5. Klubbfaciliterna erbjuder en pro shop och ett café, där det serveras mat under lunchtid. Faciliteterna får betyget 4/5 poäng av våra användare.    

5. Yarra Bend Golf Club

Fairfield, Australia | 3.9 stjärnor | 53 recensioner | Hemsida

Banan som kommer på femte plats ligger i Yarra Bend nationalpark i Fairfield. Endast 15 minuter utanför centrum av Melbourne. Vackra vyer dominerar spelet, både Melbournes stadssiluett och vackra vyer över Yarra floden skymtar under spelets gång. Här erbjuds det en hel del tilläggsservice, som bl.a coaching, högklassig tracking teknologi i simulator samt två olika 18-håls minigolfbanor. 

Yarra Bend Golf

Användarna ger servicen 4.2/5 poäng. Klubbfaciliteterna och värde för pengarna får samma mängd poäng av användarna, 4.0/5. För banans skick ger användarna betyget 3.8/5 poäng. Under 2022 spelades det nästan 360 rundor med Golf GameBook här. 

Kommentarer inaktiverade.