May 6, 2014 - Golf GameBook

An eagle putt worth missing

(Juttu luettavissa suomeksi alempana sivulla)

The first winner of Lumia Birdie Challenge has been drawn and the winner has a great story to tell. The first Nokia Lumia 1520 smartphone is delivered to an active GameBook user, Mika Brunou, from Turku.

And here is the story:

Brunou, who just turned pro and is playing on the Nordic League, made his birdie on Monday 5th of May at the Links Course of renowned PGA of Sweden National Golf Club. This time, it wasn’t just an ordinary practice round. Brunou was taking part in a qualification tournament, where top three got an invitation to play Nordea Masters, a European Tour tournament, which is played at the same site over the last weekend of May.

Playing a round of 75 (+3) Brunou missed the playoff by seven shots. But an unexpected consolation prize was waiting.

Brunou made his lone birdie on the 2nd hole, which is a par five of 550 yards. His second shot landed on the fringe in front of the green and Brunou was reaching for an eagle putting from 30 feet.

“It was pretty close to drop in, but this time I luckily missed it”, Brunou laughed after he had been told about the smartphone he had just won. After missing his eagle try, Brunou putted for a birdie from three feet.

It’s forbidden to use a smartphone during a tournament round in the Nordic League, but as an active GameBook user Brunou has added all his played tournament rounds afterwards with GameBook’s online Game Manager. He has been using GameBook app ever since it was published for the consumers. This time, his dedication was rewarded in an exceptional way.

Lumia Birdie Challenge campaign is running until the 1st of June and a new winner will be drawn every day from Finnish GameBook users, who have made at least one birdie in their round. But to be eligible to participate you don’t have to qualify for a European Tour tournament or to be able to reach long par fives by two shots like Brunou. One birdie, in any golf round you play, and you might be the next winner.

– – – – – – –

Suomeksi:

Eagle-putti, joka kannatti lyödä ohi

Lumia Birdie Challengen ensimmäisen päiväkilpailun voittaja on arvottu, ja voittobirdien tarina olisi tuskin voinut olla paljon herkullisempi. Ensimmäinen Nokia Lumia 1520 -älypuhelin matkaa turkulaisen GameBookin aktiivikäyttäjän, Mika Brunoun, taskuun.

Ja tässä voittobirdien tarina:

Brunoun voittobirdie syntyi maanantaina 5. toukokuuta Ruotsissa, maineikkaan PGA of Sweden Nationalin Links-kentällä. Eikä kyse ollut tällä kertaa mistään tavallisesta harjoituskierroksesta. Yhteispohjoismaista Nordic Leagueta ammatikseen kiertävä Brunou osallistui karsintakilpailuun, jonka kolme parasta saivat pelioikeuden saman klubin Lakes-kentällä touko-kesäkuun vaihteessa pelattavaan European Tourin osakilpailuun, Nordea Mastersiin.

ET-osakilpailun pelioikeus jäi 75 (+3) lyönnin kierroksen pelanneelta Brunoulta lopulta seitsemän lyönnin päähän, mutta odottamattomaan lohdutuspalkintoon riitti yksi ainoa huippusuoritus.

Brunou teki kierroksen ainoan birdiensä Links-kentän toisella reiällä, 490-metrisellä par viitosella. Toinen lyönti päätyi foregriinille viheriön eteen, josta Brunou lähti puttaamaan eaglea noin kahdeksan metrin etäisyydeltä.

“Eagle-putti oli aika lähellä mennä reikään, mutta onneksi meni tällä kertaa ohi”, vajaan metrin mittaisella paluuputillaan birdien tehnyt Brunou myhäili voittouutisen kuultuaan.

Nordic Leaguen osakilpailuissa älypuhelinten käyttö on kilpailun aikana kielletty, mutta Brunou on kirjannut GameBook-palveluun jälkikäteen myös kaikki kilpailukierroksensa. GameBookin älypuhelinsovellusta Brunou kertoo käyttäneensä aina siitä asti, kun tuote tuli kuluttajamarkkinoille. Tällä kertaa aktiivisuus palkittiin poikkeuksellisella tavalla.

Kesäkuun alkuun asti kestävän Lumia Birdie Challenge -kampanjan aikana arvotaan päivittäin uusi Nokia Lumia -älypuhelin kaikkien birdien tehneiden GameBook-käyttäjien kesken. Puhelinarvontaan mukaan päästäkseen ei suinkaan tarvitse karsia European Tourin -osakilpailuun tai lyödä par viitosia kahdella päälle, kuten Brunou. Yksi ainoa birdie, millä tahansa kierroksella, riittää.

-Jere
@jerej / @GolfGameBook on Twitter

 

2 responses to “An eagle putt worth missing”

 1. Eric Korver says:

  Why is this only for Finnish players? My son and I are from Holland and love to use GameBook as well. And yes, we make birdies…

  • Jere Jaakkola says:

   Hi Erik,

   The simple reason is that most of our campaigns are country-specified, executed in certain market areas. In Finland the percentage of Windows Phones is very high through Nokia connection and because of that, Lumia Birdie Challenge is targeted for Finnish golfers only.

   But we are very aware of our high user base in Holland and an upcoming campaign targeted to Holland and/or Benelux countries is definitely worth considering.

   So, just stay patient, keep on scoring birdies with GameBook and some day we might offer something to compete for in Holland as well.

   Kind regards,
   Jere, GameBook
   @jerej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *