juli 12, 2023 - Golf GameBook

#GGB Ambassadör Elina

Har du redan sett vår livliga och söta pro-golfare-ambassadör från Sverige, Elina Hagberg, @golfbyelina på Instagram? Hon har en vacker golfsving och en charmig personlighet. Golf GameBooks Susanna satte sig ner med henne för att ha en avslappnad pratstund. Här är en glimt av diskussionen som kommer att ge dig en god förståelse för hur underbar Elina är 💛

This image has an empty alt attribute; its file name is elina6-1024x683.jpeg
📸 Elina Hagberg

Elina, du är en professionell golfspelare med en stark närvaro på sociala medier, berätta lite om dig själv.

Jag är 28 år gammal och kommer från Göteborg! Jag har varit konståkare och jag har åkt skridskor hela mitt liv. År 2018 hittade jag passionen för golf och blev helt förälskad.

2020 bestämde jag mig för att sluta med konståkning och satsa fullt ut på professionell golf. Jag ville följa min dröm om att spela golf professionellt, så jag satte upp ett mål om att spela på Ladies European Tour (LET) 2025. Det är mitt mål.

This image has an empty alt attribute; its file name is Elina-1.png

Hur började det hela? Hur fastnade du för golfspelet?

Allt började när jag var ung och hade många vänner i samma ålder som jag på den lokala golfklubben. Mina föräldrar hjälpte till med juniorerna på klubben och jag var där bara för att ha kul. Jag brydde mig inte om golfen (jag gjorde handstående och hjulningar, som en gymnast) medan jag väntade på att slå när folk var långsamma före oss, haha!

This image has an empty alt attribute; its file name is elina2-973x1024.jpeg

Vi var ett kompisgäng som tränade och spelade och jag trivdes verkligen med det. Efter ett tag var jag tvungen att välja mellan konståkning och golf och då var det ett enkelt beslut. Jag älskade konståkning och var riktigt duktig på det. Under 2018 började några av mina vänner spela golf eftersom sommaren var så varm, het faktiskt, som i Florida. Jag följde med min vän på en turnering eftersom hans partner inte kunde komma. I den här turneringen spelade vi med kaptenen för damlaget i min klubb och det tog henne cirka 3 hål för att övertyga mig om att spela för laget året efter. 2019 vann vi divisionen, och 2020 var jag kapten; vi slutade 2:a totalt, vilket är fantastiskt. Och den hösten (2020) bestämde jag mig för att fokusera på mitt eget spel eftersom jag verkligen gillade att tävla.

Nu är jag fast och allt jag kan tänka på både på och utanför banan är golf; hur man kan förbättra, vad man ska göra härnäst och så vidare. Jag älskar spelet och mest för att det utvecklar mig så mycket som person. Jag lär känna mig själv på ett sätt som jag inte trodde var möjligt och jag vet att det kommer att hjälpa mig i min karriär även senare.

Vad hade du för hobbyer när du var liten?

Som barn var mina hobbyer allt där jag kunde springa, hoppa, dansa och vara vild!

Jag kunde vara ute hela dagen och leka med mina vänner när jag var liten. Vi hade en trampolin hemma där jag tillbringade oändliga timmar med att hoppa. Vi byggde höghoppande saker att hoppa med madrasser under för en viss säkerhet. Vi körde fyrhjulingar, kors och tvärs i skogen och jag var galen. Jag växte upp på landet så vi hade mycket att göra. Det kombinerade jag med konståkning, ishockey och golf.

Golf GameBook vill starkt uppmuntra junior golf och stödja unga golfare.

Vad har du för råd till unga tjejer och killar som är nyfikna på att börja spela golf? Hur håller man motivationen uppe?

Ja, det är så viktigt i alla sporter att ha roligt när man gör det!

This image has an empty alt attribute; its file name is elina1-683x1024.jpeg

Ringa in dig själv med goda vänner och en bra golfklubb där du gillar att tillbringa din tid. Eftersom golf är en sport som tar många timmar, kan jag inte föreställa mig att spendera så många timmar INTE ha kul. Golf handlar om att ha kul!

Hur upptäckte du Golf GameBook-appen?

Jag hittade den genom en vän till mig som använde den före mig. Jag var trött på att skriva mitt eget resultat med en penna på ett scorekort av papper, och sedan spara dem i en hög hemma och inte göra någonting med scorekorten efteråt. 

Sedan gjorde Golf GameBook det möjligt för mig att samla mina poäng på ett ställe, digitalt. Att dessutom få all statistik beräknad automatiskt i appen är riktigt skönt för mig. Allt är så tydligt, välstrukturerat och man får till och med statistiken direkt efter rundan.

This image has an empty alt attribute; its file name is Elina-2.png

Vad är din favoritfunktion i #GGB-appen?

Det jag gillar mest med applikationen är att vänner, familj och följare kan följa när du spelar golf och även att jag kan följa mina vänners rundor. Detta gör det möjligt att heja på varandra och dela spelet under en rolig dag! Man kan också spela med vänner, olika spelformat, matcher och så vidare. Vilket är riktigt kul! 

This image has an empty alt attribute; its file name is elina5-1024x683.jpeg

Hur skulle du beskriva dig själv som golfare? Vilken är den starkaste delen av ditt spel?

Jag är en ganska aggressiv golfare som tar alla chanser jag kan. Vilket ibland är riktigt bra och ibland är det ärligt talat sh*t.

Jag är en social golfare som verkligen gillar att spela med olika människor, att få nya kontakter och att lära mig av andras erfarenheter. Jag älskar att lyssna på andras berättelser.

Den starkaste delen av mitt spel är min driver, jag gillar verkligen att träffa den klubban! Och i år försöker jag bli bästa vän med min putter… det går ”så så” 😉 Haha!

När du inte är på golfbanan, vad gör du då?

När jag inte är på golfbanan reser jag till andra banor runt om i världen. Jag älskar att resa, både i jobbet och för nöjes skull. Jag älskar att utforska nya platser, ta foton, göra videor och umgås med mina vänner.

Jag gillar också att skapa innehåll för sociala medier, spela brädspel och äta ute på restauranger med mina vänner och min familj. 

This image has an empty alt attribute; its file name is elina7-683x1024.jpeg

Vad har du för planer för sommaren? Massor av golf, antar jag 😉

Mina planer är att tillbringa mycket tid med mina vänner och min familj. Jag kommer att spela några turneringar med vänner bara för skojs skull och spela många turneringar på LETAS.

This image has an empty alt attribute; its file name is elina8-1024x576.jpeg
Elina gillar att tävla

Den här veckan ska jag faktiskt ta med min pojkvän till Mallorca i en vecka bara för att koppla av. Naturligtvis ska vi också spela lite golf, och sedan simma och äta en massa god mat! Jag kommer också att göra lite vandring och dagsutflykter runt om i Sverige eftersom sommaren är tänkt att vara riktigt fin, vädermässigt! Men säsongen fortsätter fram till slutet av oktober så jag är superpeppad på att komma igång med säsongen! ⛳️

Följ Elinas golfupplevelser i #GGB-appen! 🔥📲

This image has an empty alt attribute; its file name is Elina-4-1.png
😘 Elina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *