world record
world record
oktober 17, 2023 - Golf GameBook

The RGV Tour 2.0: Från en dröm till ett nytt världsrekord

Patrick Koenigs märkliga resa genom 450 golfbanor

I början av året lät tanken på att en person skulle kunna spela 450 olika 18-håls golfbanor under ett enda år långsökt, om inte fullständigt omöjlig. Med 2,5 månader kvar av försöket får vi dock se historia skrivas. 

Patrick Koenig, mannen med en mission, har satt ett nytt världsrekord! På denna anmärkningsvärda dag, den 17 oktober 2023, spelades den rekordbrytande rundan på Omni Interlocken Golf Club i Colorado, USA.

RGV Tour 2.0 är en resa som har sett Patrick korsa USA – och Norden – från ikoniska golfbanor till dolda pärlor. Men historien stannar inte vid 450 banor.

För Patrick Koenig är det här mer än bara en personlig utmaning. Det är ett bevis på vad man kan uppnå med beslutsamhet, dedikation och en aning galenskap. Låt oss fördjupa oss i berättelsen om hans märkliga resa.

Resan börjar

Patrick Koenigs resa började med en enkel idé: att spela minst 450 olika 18-håls golfbanor under ett år. Detta skulle vara överväldigande för de flesta, men Patrick såg det som en möjlighet att pusha sina gränser och uppnå något som saknades från hans första RGV Tour. Med golf som sin passion och sitt yrke var han fast besluten att få hjulen att snurra igen vid något tillfälle.

Under tiden, på Golf GameBooks huvudkontor i Finland, spreds ordet om en fantastisk golffotograf, Patrick Koenig. Med kunskap om att han hade gjort den första RGV-touren korsades Golf GameBooks och Patricks vägar. Eller mer exakt, det krävdes bara ett samtal och att några personer med samma inställning slog sina kloka huvuden ihop – och så var RGV Tour 2.0 född.

Bortom rekorden

The RGV Tour 2.0 är mer än bara rekord; det handlar om att fira den gemensamma passionen för golf och att ge tillbaka till samhället.

Att samla in pengar till ett gott ändamål ligger i RGV Tourens DNA. Därför är målet att i slutet av The RGV Tour 2.0 kunna överlämna en check på 100 000 dollar till The First Tee of Greater Seattle.

The First Tee of Greater Seattle är en organisation för ungdomsutveckling. De påverkar unga människors liv positivt genom att bygga karaktär och lära ut livsförbättrande värden och hälsosamma beslut via golfspelet. Ju tidigare i livet dessa lärdomar tas till sig, desto större är sannolikheten att de kommer att hålla livet ut.

Countdown till ett oslagbart rekord

Det som gör Patricks resa så speciell är att golfpubliken över hela världen har möjlighet att bevittna den. 

Hans konton på sociala medier och Golf GameBook-appen har blivit viktiga plattformar för andra golfare och fans att bevittna hans världsrekordförsök. På Golf GameBook kan hans följare hålla koll på hans senaste rundor, se fantastiska foton från banorna och till och med ha kontakt med Patrick själv.

När året närmar sig sitt slut kommer Patrick Koenig allt närmare sitt ambitiösa mål på 500 banor. Med 50 rundor kvar att spela står han på gränsen till att skriva historia med ett (nästan) oslagbart rekord. Kan han klara det? Den bättre frågan är kanske om han kommer att sluta vid 500.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *