oktober 9, 2023 - Golf GameBook

Tournament Manager – Bättre kommersiellt utnyttjande av evenemang

Golf GameBook Tournament Manager har under de senaste åren använts för en hel del olika evenemang runt Sverige och Finland. Vi ville höra mer från några golfklubbar om deras erfarenheter av Tournament Manager. I den här bloggserien kommer vi att presentera golfklubbar från Sverige och Finland som aktivt har använt Tournament Manager för sina tävlingar. Vilken typ av evenemang använder de Tournament Manager för och varför? Och vad är fördelarna?

I den första delen av bloggserien tar vi en titt på Pickala Golf i Sjundeå. Vi träffade Pickala Golfs Service Manager, Sanna Haavisto, och diskuterade deras tävlingar 2023 säsongen och hur Tournament Manager har varit till nytta för dem. Haavisto betonade hur mycket Tournament Manager har underlättat deras vardag och hur nöjda deras kunder har varit med deras evenemang.

Sanna Haavisto

Tournament Manager gör evenemangen mer effektiv

Pickala Golf har använt Tournament Manager sedan våren 2020 då det lanserades. De använder Tournament Manager för att organisera cirka 100 tävlingar per säsong. Alla företagsevent organiseras med Tournament Manager.

”Den största fördelen med Tournament Manager för Pickalas kontor och kunder är i företagseventen. På Pickala fattas alla beslut ur kundens synvinkel, och vi använder Tournament Manager specifikt för att betjäna företagsevents kunder”, säger Haavisto.

Tävling som skapas med Tournament Manager underlättar kontorets vardag på många sätt.

”Man behöver inte skriva ut scorekort eller samla in och skriva resultaten på datorn efter en runda. Man slipper allt krångel som skulle vara förknippat med scorekort i pappersform. Faktum är att scorekort på papper kräver extra resurser och inte är ett modernt sätt, i dagens läge.”

Spel som skapas med Tournament Manager anger spelarna sina scores direkt i Golf GameBook-appen. Spelarna kan följa resultaten från sina telefoner och kontoret får resultatet live i realtid.

”Vi har resultaten klara så fort den sista gruppen har spelat klart sin runda. Med live leaderboard kan restaurangen och kontoret övervaka speltempot, så att vi kan förbereda maten i rätt tid, och kontoret kan se när banan kan öppnas för andra spelare”, tillägger Haavisto.

📸: Pickala Golf

Fördelar för arrangörer och kunder

Tournament Manager gynnar både arrangören och kunden. För arrangören sparar det mycket tid och arbete, effektiviserar verksamheten och förenklar saker. För kunden ser evenemanget professionellt ut. Haavisto lyfte fram några saker för kunden:

  • Möjligheten att övervaka scoren i realtid.
  • En fin tävlingssida som kan anpassas helt efter kundens identitet. Haavisto betonar att detta skapar en känsla av riktig golftävling och att helhetsintrycket ser ut som företaget.
  • Möjligheten att dölja scoren från de sista hålen, så att spänningen hålls kvar in i det sista. Enligt Haavisto skapar detta extra spänning för spelarna när de inte vet slutresultatet vid prisutdelningen.

”Med Tournament Manager kan du också skriva ut bilskyltar! Golfbilar används mycket på våra företagsevent, nästan dagligen. Utan Tournament Manager skulle vi behöva göra bilskyltarna manuellt, vilket tar tid”, sammanfattar Haavisto.

Arrangören kan dölja scoren för spelarna från de tre sista hålen.

Hantering av stora evenemang

Det största evenemanget som organiserades med Tournament Manager satte systemet på ett verkligt prov. “Finlands Största Scramble” spelades samtidigt på alla tre av Pickalas banor (Park, Forest och Seaside). I år hade tävlingen totalt 350 spelare.

”Evenemanget är en öppen tävling, unik och sällsynt eftersom den är den enda i sitt slag i Finland i denna skala. Det är ett konsument event (B2C), men det finns sponsorer, så jag skulle snarare säga att det är ett klubbevenemang med en företagsvinkel. Sponsorer får också visa sin logo på tävlingsidan, vilket ger evenemanget en personlig och elegant look. Tournament Manager har fungerat mycket bra för “Finlands Största Scramble”, säger Haavisto.

Men säsongens höjdpunkt på Pickala är tydlig. Ladies European Tour-tävlingen Ladies Open by Pickala Rock Resort spelades på Pickalas Park bana, från den 29 juni till den 1 juli 2023, med till och med 250 volontärer.

”Evenemanget var fantastiskt och unikt, något som vi aldrig har haft i Pickala tidigare”, beskriver Haavisto och fortsätter.

”Förhållandena under tävlingen var utmanande. Tävlingen fick avbrytas flera gånger på grund av åskväder och kraftigt regn. Naturligtvis är vi beredda på evakueringar och olika skräckscenarier, och vi har mycket erfarenhet av dem, så vi evakuerade och transporterade spelarna smidigt. Upp till 250 volontärer var på plats för att se till att detta skedde.”

Ladies European Tour Pro-Am organiserades med Tournament Manager.

📸: Pickala Golf

Användarvänlig upplevelse

Haavisto säger att det numera är så vanligt att använda Golf GameBook att de inte längre behöver instruera spelarna om hur man använder appen. Hon säger också att det är enkelt att få minst en spelare från varje grupp att mata in scores i appen.

”För några år sedan ville vissa spelare, särskilt äldre, fortfarande koncentrera sig på att spela och inte titta på sina telefoner. Numera är alla vana vid att använda sin telefon på golfbanan och gillar att följa spelet live. Appar har blivit vanliga i vardagen. Även om någon inte har spelat golf på flera år så kommer de ändå att förstå hur Golf GameBook fungerar. Det är så enkelt, tydligt och intuitivt att använda.”

Enligt Haavisto är systemet så simpelt att alla kan använda Golf GameBook så länge du är med i rätt spel. Hon säger att det kan vara en utmaning om det inte finns all information om spelaren eller om spelaren inte hittas i systemet.

”På Pickala känner vi till de möjliga orsakerna, så de problemen är också lätta att lösa. Spelares medlemskap kan vara inaktivt, eller så kan spelaren ha flera Golf GameBook konton. När spelaren kommer för att registrera sig visas inte rundan framsidan på Golf GameBook appen. Det tar då en stund att ta reda på deras e-postadress och inse att de kan ha ett par olika profiler i Golf GameBook.”

Haavisto berömmer också kommunikationen med Golf GameBooks personal.

”Kommunikationen är smidig, problem hanteras snabbt och servicen är alltid personlig och professionell. Vi är mycket nöjda med samarbetet mellan Pickala och Golf GameBook.”

Är du intresserad av att använda Tournament Manager på din golfklubb?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *