Tournament Manager
Tournament Manager
december 19, 2023 - Golf GameBook

Tournament Manager – Lockar med enkel och säker registrering av resultat

I den här delen av bloggserien tar vi en titt på en av de finaste golfklubbarna i Finland, Linna Golf i Tavastehus. Med en lyckad evenemangssäsong i det vackra landskapet av Vanajanlinna bakom oss, intervjuade vi Linna Golfs Service Manager Carita Helminen som delade med sig av sina erfarenheter av Golf GameBooks Tournament Manager.

Carita Helminen

Daglig hantering av evenemang med Tournament Manager

Linna Golf var den första golfklubben i Finland som införde Tournament Manager och har använt det sedan februari 2020. Tournament Manager används för att organisera alla tävlingar på Linna Golf, det vill säga ca 120 per år.

”Tidigare har vi använt andra resultatinmatningssystem (t.ex. Golfbox och Nexgolf), men numera använder Linna Golf inte några andra tjänster än Tournament Manager. Det har enligt oss varit det bästa och säkraste valet” förklarar Helminen.

På Linna Golf har målet varit att övergå från de klassiska pappersscorekort till att endast använda Golf GameBook på alla tävlingar och evenemang. Som störst har Tournament Manager används för att organisera tävlingar för ca 100 personer.

”Under de allra första gångerna hade vi faktiskt även iPads tillgängliga för varje grupp för att de kunde mata in sina resultat. Då gav vi också en Golf GameBook-briefing innan spelarna tog sig ut till banan. Nuförtiden är telefoner och mobilappar så vanliga att alla är redo att mata in resultat på Golf GameBook. Pappersscorekort är väldigt omständliga och då kan man inte alls hålla koll på hur man ligger till i totalen under tävlingen.”

”Våra önskemål har beaktats”

Helminen betonar att Tournament Manager är enkel och intuitiv att använda.

”Även om vi haft en del förändringar i vår personal, har de enkelt och snabbt lärt sig att använda systemet. Att skapa en tävling är oerhört smidigt. Dessutom kan man logiskt lägga in spelare och bilda spelarbollar – och det är lätt att göra ändringar. Tournament Manager har också utvecklats mycket under de senaste åren.”

Tournament Manager har utvecklats en hel del med hjälp av feedback från kunderna. Linna Golf har använt tjänsten i flera år nu och har därmed kunnat ge en mängd värdefull feedback. Helminen har också lärt sig att det hon trodde skulle smidigt gå att koda om är i verkligheten mycket komplicerat.

📸: Linna Golf

”Det har skett många bra förändringar i Tournament Manager i rätt riktning under årens gång. Precis vad som vi velat få, efterfrågat och önskat. Till exempel, ’Hej en sån här funktion skulle märkbart snabba upp vår resultatregistrering, skulle det vara möjligt att lägga till det i systemet’. Om du nu skulle fråga mig vad jag som användare av systemet vill se, så finns det väldigt få önskemål kvar. En gång i tiden var det betydligt fler. Pluspoäng för det!” Helminen tackar.

”Hjälp, vad ska jag göra nu?”

I våras begränsades gratisversionen av Golf GameBook, vilket initialt väckte en hel del frågor från spelare gällande tävlingar som genomförs med hjälp av Tournament Manager. Oron kring inmatningen av spelarnas resultat hade dock redan beaktats när denna förändring gjordes.

”Flera spelare beklagade sig till oss över att de inte kan mata in resultat i tävlingar eftersom de inte hade ett betalt Gold-medlemskap. Därför var det en positiv överraskning för många att det inte finns några restriktioner för spel med Tournament Manager utan alla kan mata in sina resultat på samma sätt. Dessa spelare har blivit informerade att idag har de Gold-medlemskap och kan skriva in både sina egna och medspelares score.” berättar Helminen.

Helminen har upplevt att hon alltid fått bra hjälp och svar på sina frågor när hon väl haft problem eller frågor gällande Tournament manager. I år har dock systemet fungerat helt felfritt.

”Från första början har jag alltid haft en känsla att om jag haft en fråga eller ett akut läge så finns det en lösning på allt. I år däremot har Tournament Manager fungerat så smidigt att jag inte behövt kontakta support inte en enda gång. Det är ju ganska positivt?” skrattar Helminen.

📸: Linna Golf

”Systematiska och smarta företagsevent med hjälp av Tournament Manager”

Tournament Manager har underlättat Linna Golf B2B-event. Evenemang kan skapas som sammanhängande helheter som ger en högkvalitativ känsla för det arrangerande företagets kunder.

”På många företagsevent består spelarbollarna av en representant från det arrangerande företaget samt dess inbjudna kunder. Tournament Manager passar perfekt för detta då värden enkelt kan sköta resultatinmatning i Golf GameBook-appen för alla spelare i bollen.” säger Helminen

När ett event skapas med Tournament Manager kan anmälningar hanteras via en helt anpassningsbar tävlingssida och denna funktion har Linna Golf använt för sina B2B-evenemang.

”När anmälningarna sköts med hjälp av Tournament manager är det fantastisk att kunna få tävlingssidan att se ut precis som dem – ända ner till logotypen och färgskalan. Till exempel på BMW Invitational var det otroligt snyggt när sidorna var brandade helt enligt BMW:s önskemål.

Är du intresserad av att använda Tournament Manager på din golfklubb?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *