26 helmikuun, 2019 - Joonas Jussila

Kohti parempaa golfkautta – Mitä kannattaa tarkistaa ennen kauden avausta

Tulevan pelikauden odotus tuntuu talvikuukausien aikana usein sietämättömän pitkältä ja ajoittain jopa loputtomalta. Myös me täällä Golf GameBookin toimistolla odotamme innolla kauden alkua. Valmistautuminen tulevaan kauteen on alkanut, svingivinkkejä on vaihdettu ja suunnitelmat pelin kehittämiseksi on tehty tilastoja tutkimalla.

Kun kausi lopulta alkaa, on valmistautuminen usein kuitenkin riittämätön ja jopa tarpeellisia varusteita saattaa puuttua. Täytettyäsi siis pallo- ja tiivarastosi, tarkistettuasi golfkenkiesi kunnon ja uusittuasi klubijäsenyytesi, kannattaa vielä tutustua keräämäämme muistilistaan. Näin valmistat sekä itsesi että välineesi parhaalla mahdollisella tavalla tulevaan kauteen ja olet valmis nauttimaan pelistä heti kauden avauskierroksella.

Ensimmäiseksi muutama asia golfvälineisiin liittyen. Grippien vaihtaminen nykyiseen mailasettiin on erinomainen ja helppo keino tehdä luotetuista välineistä uuden tuntuiset. Palloa lyötäessä grippi on ainoa yhteytesi mailaan, mutta siitä huolimatta niiden kunto on yksi aliarvostetuimmista yksityiskohdista golfmailoista puhuttaessa. Vaikka olisit vaihtanut uuden gripin draiveriisi viime kaudella, kannattaa vaihtaa kerralla kaikki gripit, jotta koko mailasetti tuntuu yhtenäiseltä. Näin varmistat myös jouhevat siirtymät lyöntien ja mailojen välillä eri tilanteissa.

On erittäin tärkeä etsiä itselle sopivin grippikoko. Normaalikokoinen grippi on monelle se paras vaihtoehto, mutta jos kämmen tai sormet ovat normaalia suuremmat (tai pienemmät), voi vääränkokoinen grippi olla syy vääränlaiseen otteeseen ja samalla myöskin este pelin kehittymiselle. Pahimmissa tapauksissa tämä voi olla jopa edesauttamassa vammojen, kuten golf- tai tenniskyynärpään, syntymistä.

Wedgien ja rautojen lie- ja nostokulmien tarkistaminen on myös erittäin suositeltava toimenpide golfarin vuosittaisiin kausivalmisteluihin. Golfmailat voivat vääntyä ajan myötä ja saada välillä kolhuja esimerkiksi kuljetusten aikana. Varsinkin jos omistamasi setti on taottu, pätevä mailaseppä vääntää mailasi pienellä vaivalla takaisin alkuperäisiin kulmiin.

Kulmien tarkistaminen voi osoittautua parhaimmaksi päätökseksi pitkään aikaan, koska nostokulmat vaikuttavat suoraan pallon lentomatkoihin. Mailojen välisten mittaerojen tasoittaminen voi selkeyttää peliä sekä parantaa sitoutumistasi mailavalintoihisi. Oikeanlaiset lie-kulmat taas parantavat huomattavasti maakontaktia ja optimoivat lisäksi alkuasentoasi.

Uudistetut säännöt ovat yksi merkittävimmistä muutoksista kaudelle 2019, jotka tehtiin erityisesti pelin nopeuttamiseksi ja tulkinnanvaraisuuksien vähentämiseksi. Sääntöjä on muutettu monilta osin pelaajien eduksi ja hyvällä sääntötuntemuksella voitkin välttyä ylimääräisiltä lyönneiltä. Ennen kauden avausta kannattaa siis tutustua uusiin sääntömuutoksiin, joista löytyy paljon hyviä opetusvideoita.

Kuten hyvin tiedämme, vaihtelevat sääolot voivat olla hyvinkin haitallisia sekä pelimukavuuden että tuloksenteon kannalta. Tästä johtuen on hyvä varautua sateen, tuulen ja kylmyyden vaikutuksiin ennaltaehkäisevästi.

Säätiedotusten seuraaminen on suositeltavaa, ja kevään vaihteleviin sääolosuhteisiin voi valmistautua kerrospukeutumisen avulla. Näin vaatetusta on helppo muokata tarvittaessa sään mukaan.  Tarkista, että vaatekaapista löytyy asianmukaiset vaatteet ja pakkaa bägiin mukaan varmuuden vuoksi pipo, hanskat ja sadevehkeet.

Hyvä valmistautuminen palkitaan varmasti kauden aikana. Kauden alkua edeltävinä viikkoina kannattaakin huolehtia, että golfista nauttiminen ei jää ainakaan välineistä tai niiden kunnosta kiinni.

Kirjoittaja Joonas Jussila työskentelee Golf GameBookin asiakaspalvelussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *