april 25, 2023 - Golf GameBook

Upptäck golfens magi på TPC Sawgrass

Då du anländer till TPC Sawgrass känns det som att du klivit in i en golfspelares dröm. Det ikoniska klubbhuset, omklädningsrummen, Players Pub 17 samt felfria greener och fairways utsrålar alla en känsla av ära och prestige. Det är en plats där golflegender skrivit historia och där en vanlig golfspelare som jag själv kan få en upplevelse för livet.

Som en del av RGV tour 2.0, hade vi möjlighet att spela på TPC Sawgrass under #PLAYDAY. Det var en fantastisk upplevelse att vara del av ett evenemang som hyllar golfens inverkan på människors liv, speciellt när det kommer till den yngre generationen. Utöver att vi fick spela golf på en av de mest ikoniska banorna i världen, fick även stöda det viktiga arbete First Tee – North Florida gör. Len Mattiace, tvåfaldig vinnare av PGA Touren och Master Runner up 2023, var värd för dagen. Vilka fantastiska historier vi fick höra under dagen. 

Jag var väldigt imponerad då vi anläde till TPC Sawgrass. Allting var mycket vackrare i verkligheten än vad det är på TV, och atmosfären var magisk. Det var inte endast klubbhuset, omgivningen, faciliteterna eller de två golfbanorna som imponerade mig mest, det var även människorna. Alla var vänliga och välkomnande, från personalen till de andra golfspelarna. Det är alldeles klart att TPC Sawgrass är mer än bara en gofklubb: det är ett hem för golfspelare. 

(Alla bilder i detta blogginlägg togs av Patrick samma dag!)

Morgonen inleddes med tee-off på banan Dye’s Valley Course, som även är den 139:e banan på RGV Tour. Banan levde upp till sitt rykte och bjöd på en utmanande men trevlig golfrunda. Varje hål bjöd på en unika utmaningar, men det var bara uppvärmning inför huvudevenemanget: Players Stadium Course. 

The Stadium Course på TPC Sawgrass är utan tvekan en av de mest ikoniska och utmanande golfbanorna i världen. Varje hål är ett mästerverk som kräver precision och strategiskt tänkande. Banan är designad att utmana alla aspekter i golfarens spel, från tee till green. Enligt en studie Golf Digest gjort förra året, brukar golfare med handicap kring 10 slå 5 till 10 slag över par. Efter att ha läst detta kände jag mig ännu mer stolt över min runda Stadium Course där jag slog 84 slag, alltså 12 över par. För någon med handicap 9.2, var det en utmanande men givande upplevelse. 

Medan vi spelade kunde jag inte låta bli att förundras över skönheten och komplexiteten i varje hål. Perfekt skötta greener och fairways, strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder och höga ekar som kantade banan, bidrog alla till banans charm.

Varje hål bjöd oss på unika utmaningar, från snäva fairways på första hålet till den ikoniska ö-greenen på hål 17. Det kändes verkligen som att jag levde en golfares dröm medan jag spelade.

Det 17:e hålet på TPC Sawgrass är ett av de mest ikoniska i golfvärlden. Greenen omges av vatten och det är inte helt ovanlligt att spelarna blir nervösa och slår sin boll i vattnet. Under dagen fick vi höra många historier om det 17:e hålet. En av dem från Players Championship år 2015. På det fjärde hålet i slutspelet slog Rickie Fowler sitt utslag fem meter ifrån hålet. Det slutade med att han gjorde en birdie, tog sin andra vinst i PGA Touren och eliminerade Kevin Kisner.

Men inte alla stunder på TPC Sawgrass 17:e hål har varit glada. 2013 befann sig Sergio Garcia på delad första plats på det 17:e hålet under sista rundan av The Players Championship. Han kände av pressen och slog två bollar i vattnet vilket ledde till ett resultat på 7 slag, alltså fyra slag över par. Vår värd Len Mattiace låg på delad första plats år 1988. På det 17:e hålet slog Len utslaget i vattnet, efter att ha droppat bollen landande nästa slag i en bunker. Tyvärr hamnade även hans bunkerslag i vattnet, vilket resulterade i en katastrofal score på 8 för hålet. 

Detta bevisar bara att det 17:e hålet har förmågan att sätta även de mest skickliga och erfarna golfspelarna i världen på prov. 

Medan jag själv stod vid utslagsplatsen på det 17:e hålet, kunde jag inte hjälpa att känna vikten av historien och spänningen inför hålet. Att höra om de historiska minnesvärda ögonblicken bidrog till den känslan och jag visste att detta skulle bli ett minne för livet. Läktarna var fortfarande kvar och det kändes som att tusentals människor iakttog mig. Efter ett djupt andetag gjorde jag mig redo och slog iväg bollen. Bollen åkte genom luften och landade tryggt på greenen, jag var fylld av ren glädje och iver.

Naturligvis var #AceCam, bekant från RGV Tour, igång, men tyvärr blev det ingen hole in one. Len landade också på greenen. Patrick landade i den lilla ö-bunkern medan Mikko missade greenen med några få centimeter, träffade kantens trästruktur och bollen studsade i vattnet.

Om det 17:e hålet är ikoniskt, är det 18:e spektakulärt. Det enorma klubbhuset tornar bakom greenen och vattnet följer hela vägen till vänster. Fastän jag kämpat med min drive hela dagen, hade jag bestämt mig för att slå ett bra slag. Och det lyckades jag med, en 269 meters drive längs med högra kanten av fairwayen. Min approach var inte den bästa, men efter att ha sänkt min birdieputt på 60 fot (ja, det är en sann historia), kände jag mig verkligen på toppen av världen.

Hela dagen var en hyllning till golf, gemenskapen och att utveckla spelet och jag är tacksam över att ha varit en del av det. The RGV Tour 2.0 och #PLAYDAY var perfekta ursäkter för att komma hit, stödja en viktig sak och uppleva magin på TPC Sawgrass. 

Jag kan inte vänta att se vart resan tar oss härnäst.

Teemu Ruuska
COO
Golf GameBook 

P.S. Tack Mikko, Len, Charlo och Patrick. Vilken dag det var!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *