maj 3, 2023 - Golf GameBook

Nyheter under säsongen 2023

Golfsäsongen är äntligen här och flera av er har säkert noterat ändringarna som gjorts i appen. För att underlätta arbetet för vår support, lyfter vi nedan upp några av de viktigaste och vanligaste frågorna kring förändringarna: 

Betalvägg

Många av er har upptäckt att flera bekanta funktioner i vår app har flyttats bakom en betalvägg. 

Golf GameBook Ab sysselsätter över 30 personer enbart i Finland och Sverige, samt ytterligare några personer runt om i världen. Ett stort antal av våra anställda är bl.a. mjukvaruutvecklare och andra IT-toppexperter. Redan när detta är sagt brukar diskussionen gå över till hur vi kunnat erbjuda applikationen gratis under alla dessa år, vilket också är en mycket bra fråga. 

Med detta sagt har även de flesta konstaterat att Gold-medlemskapets månadsavgift (33 kr/månad), som är en kaffekopp eller rangepolett färre, är ett rimligt pris för den bästa produkten på marknaden.  

Appen kan användas kostnadsfritt 

Ja, du kan fortfarande använda den avgiftsfria versionen av Golf GameBook. Det går att aktivera handicapsektionen och den uppdateras på samma sätt som tidigare, men det går inte längre att spela/skicka in handicaprundor utan att betala. Du kan delta både i andras spel och i spel som gjorts med Tournament Manager på samma sätt som tidigare. Alla sociala funktioner i appen, samt mycket mer, är tillgängliga gratis. 

Två veckors gratis provperiod på Gold utan några åtaganden

På första sidan kan vem som helst aktivera ett guldmedlemskap för två veckor, utan några som helst åtaganden. Vi erbjuder detta så att alla har möjlighet att prova på den bästa möjliga användarupplevelsen och därefter kan bestämma om vår produkt är värd kaffekoppen vi nämnde tidigare.  

Vi rekommenderar även att du bekantar dig med de förmåner som erbjuds för guldmedlemmar. Dessa kan hjälpa dig spara in tusentals kronor under säsongen, särskilt om du är nyfiken på att spela även på andra banor utöver din egna hemmabana.  

Bekanta dig med förmånerna här.

Listan uppdateras kontinuerligt och vi har redan kommit överens med flera golfklubbar i Sverige att de kommer att vara med och erbjuda intressanta förmåner och rabatter för våra Gold-medlemmar. Listan kommer alltså kompletteras ytterligare inom en snar framtid.

Gratis Gold-medlemskap för alla juniorer

Även i år kommer alla svenska och finska juniorgolfare att kunna ta del av ett gratis Gold-medlemskap. Allt de behöver göra för att aktivera Gold-medlemskapet är att aktivera handicapsektionen i appen. I Sverige gör vi detta i samarbete med Svenska Golfförbundet och i Finland erbjuder vi detta till 100% själva. 

Aktiveringen av handicaprunda har bytt plats

Numera aktiveras handicaprundan vid poänginmatningen, dvs på det ställe där du registrerar score för varje hål. Vi ville göra aktiveringsknappen så synlig som möjligt och samtidigt förtydliga att det är upp till varje spelare att själv aktivera sin runda som handicaprunda. Detta kommer direkt från WHS-reglerna och omfattar även frågor om dataskydd. 

Statistik och ett mer detaljerat scorekort

Det har gjorts så många ändringar på en så kort tid att det ibland slinker med mindre misstag. Flera av er upptäckte att det mer detaljerade scorekortet, som tidigare fanns bakom knappen “Detaljer”, hade försvunnit. Men oroa er inte! Vi hämtar det tillbaka i version 10.2.1 och då kommer det finnas bakom statistikknappen på scorekortet. Kom ihåg att uppdatera appen till den senaste versionen!

Gilla och privata meddelanden

Vi tror starkt på social gemenskap, och att golf är roligare tillsammans – vare sig vi befinner oss fysiskt på samma ställe eller ej. Vi upplevde att det tidigare var svårt att ge varandra uppmärksamhet. Nu har detta förbättrats. Nu kan du enkelt tala om för en vän att du lever med i andan genom att gilla spelet via scorekortet. 

Alla kommentarer är inte alltid menade att vara synliga för alla. Du kan skicka ett privat meddelande, med lite trashtalk eller för att peppa din vän, via scorekortet.  

Lättare att skapa spel

Under vintern har vi arbetat hårt för att göra skapandet av ett spel enklare, oavsett om du skapar ett spel för 2, 4 eller 40 spelare. Vi tycker att vi lyckats bra med det och har även fått mycket beröm av er användare. Du hittar lätt dina vänner från tidigare rundor högst upp i listan, det är enkelt att flytta spelare mellan olika grupper och du kan även ställa in ditt favoritspelformat som standardspelformat. Och detta är endast några av sakerna som är värda att nämnas. 

Flera ronders spel

Efterfrågan på spel med flera ronder är stor – och det av goda skäl. Även vi själva har talat om det redan i våras. Vårt mål var att lansera funktionen redan i april, men vi var tvungna att istället prioritera att appen fungerar snabbt och är stabil. Läget ser dock mycket bra ut för tillfället och flera ronders spel kommer att vara tillgängliga vid månadsskiftet maj-juni. 

Sammanfattningsvis, vill vi dock inte ge ett felaktigt intryck, eftersom största delen av den feedback vi fått har varit mycket positiv. Majoriteten av våra användare har med stor förståelse accepterat de förändringar vi gjort. Det har förts en öppen diskussion om att ingenting i denna värld är gratis, och att det endast varit en tidsfråga innan Golf GameBook måste göra denna förändring. 

Vi har dock velat vänta så länge som möjligt för att säkerställa att vår produkt uppfyller de förväntningar som förändringen medför och ställer på oss. Golf GameBook är på intet sätt färdig, men stödet från er möjliggör en mycket ljus framtid för oss, även under kommande 16 år, som detta företag redan har bakom sig. 

Teemu Ruuska
COO
Golf GameBook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *